AKP'li Şamil Tayyar’dan CHP’li belediyelere operasyon görüntülerine tepki

AKP'li Şamil Tayyar’dan CHP’li belediyelere operasyon görüntülerine tepki
AKP’li Şamil Tayyar, CHP’li belediye başkanları ve bürokratların sağlık kontrolü sırasında çekilen görüntülerin servis edilmesine sosyal medyadan tepki verdi.

AKP’li Şamil Tayyar, CHP’li belediye başkanları ve bürokratların sağlık kontrolü sırasında çekilen görüntülerin servis edilmesine sosyal medyadan tepki gösterdi.

Tayyar, “Haklarındaki suçlamalar ne kadar ağır olursa olsun, bu görüntülerin çekilmesine veya servis edilmesine izin verilmesi yeni Türkiye’ye yakışmadı. Mücadeleye devam ama usulünce” dedi. AKP’nin, kişilik haklarını korumak ve adil yargılamayı sağlamak için reformlar yaptığını vurgulayan Tayyar, bu uygulamanın eski Türkiye alışkanlıklarına uymadığını belirtti.

1.jpg

AKP’li avukat Mücahit Birinci de görüntüleri eleştirerek, “Henüz kesinleşmiş mahkeme kararı olmayan şüphelilerin emniyet tarafından sergilenmesi doğru değil. Bu, soruşturmaya zarar verir ve ‘yargılama siyasidir’ algısını güçlendirir. Türk tarihinin en büyük yolsuzluğuyla karşı karşıyayız, ancak bu değerli soruşturma usulsüz şovlarla gölgelenmemeli” ifadelerini kullandı.

2.jpg

Gazeteci Altan Sancar da görüntüleri eleştirirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “Halkın seçtiği belediye başkanlarını ve bürokratları savaş suçlusu gibi hedef gösteren bu utanç verici görüntüleri servis edenler, hukuku, adaleti ve masumiyet karinesini çiğniyor. Hukuk bir gün herkese lazım olacak” dedi.

3.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.