Hafta sonu Sivas’ta binlerce araçlık konvoyla kente giren Akşener’e sadece partililer değil halkın ilgisi de gözden kaçmadı. Akşener Sivas’ta yaptığı konuşmada Türk Siyasetine meydan okuyoruz diyerek şunları söyledi  ‘Bizim derdimiz Meral Akşener başbakan olsun, ekibi de gelsin oraya otursun değil. Buradaki arkadaşlarımızla beraber şöyle bir iddiamız var. Biz Türk siyasetine meydan okuyoruz. Biz darmadağın edilmiş devlet sistemini ve ekseni kaymış Türk siyasetini tepeden tırnağa yeni baştan yapılandırmak için bu meydan okumayla yola çıktık." dedi


AKŞENER ÜLKÜCÜLERİ BİR ARAYA GETİRİYOR


Çevre illerden gelen binlerce ülkücü Akşener’in konuşmasını dinlemek üzere yurdun çeşitli bölgelerinden geldikleri Sivas’ta kucaklaştı hasret giderdiler
Biri birlerinden koparılan dağıtılan kapatılan ihraç edilen itilip kakılan ülkücüler ilk defa büyük bir moralle ayağa kalkıp Akşener hareketine katılarak güç veriyorlar.
Anadolu’da kurultay çağrıları olarak başlayan toplantılar dev mitinglere sahne olurken Meral Akşener amaçlarının kurultayın çok ötesinde olduğunu ve ülkücü hareketi iktidar etmek istediklerini söyledi.
Sivas Ticaret ve sanayi odasında konuşan Akşener şunları söyledi ‘..Türkiye üzerinde hesap yapan herkese sesleniyorum. Sivas Kongresi'nin o metni durdukça, Sivaslılar bu salonları şereflendirdikçe mümkün değil bölemeyeceksiniz. Mümkün değil bir çakıl taşını alamayacaksınız.


VALILIK ELIYLE TEŞKILATLARIN KAPATILMASINI DOĞRU BULMUYORUM


Türkiyeyi Böldürmeyeceğiz, üzerimizde oyun oynatmayacağız. O kararın arkasında durduğumuzu ilan etmek içinde buradayız. Valilik eliyle kendi teşkilatımızı polis marifetiyle kapatma marifetini kabul etmiyorum. Kabul etmeyeceğim, yanlış buluyorum.
Sıcak koltuklarında oturan muhteremlere seslenmek isterim. Kardeşim otura otura eskittiniz o koltukları, çıkın odalarınızdan. Gelin milletin içine. Duyun milletin sesini. Kalkın o koltuklardan. Çıkın o odalardan. Açın kulaklarınızı, duyun seslerini" dedi.


"TÜRK SİYASETİNE MEYDAN OKUYORUZ"


Bugün yaptığımız bu mücadele sadece genel merkezimizde oturan arkadaşlarımız gitsin yerlerine biz gelelim mücadelesi değildir. Biz, düşman haline getirilmiş bu milletin bölünmesinin önüne geçmek için büyük ve kutlu bir mücadele başlattık.
 Bizim derdimiz Meral Akşener başbakan olsun, ekibi de gelsin oraya otursun değil. Buradaki arkadaşlarımızla beraber şöyle bir iddiamız var. Biz Türk siyasetine meydan okuyoruz. Biz darmadağın edilmiş devlet sistemini ve ekseni kaymış Türk siyasetini tepeden tırnağa yeni baştan yapılandırmak için bu meydan okumayla yola çıktık."


" TERÖRLE MUCADELEDE SİZİN SİCİLİNİZ BOZUK"


Ey muhteremler! Sizin siciliniz bozuk, siciliniz. Çünkü bu çözüm süreci meselesini yerine getirirken bütün hukuku, bu Güneydoğu'da mücadele eden o aslanların, o evlatlarımızın, asker ve polisimizin görev yapma hukukunu ortadan kaldırdınız. Dolayısıyla bugün 'vur' emri veriyorsunuz ama dün 'dur' emri vermiştiniz. O yüzden yarın hangi emri vereceğiniz belli değil. Ve bugün Güneydoğu'da canları ceplerinde mücadele eden o kardeşlerimiz hukuki olarak açıktadır." dedi

 

Editör: TE Bilişim