Aykut Erdoğdu: Suçlamaları reddetti, 'iftira' dedi
Eski CHP milletvekili Aykut Erdoğdu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. 31 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda "rüşvet almak, vermek, aracılık" ve "irtikap-nüfuz kullanma" iddialarıyla gözaltına alınan Erdoğdu, emniyetteki ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Erdoğdu'ya "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak", "rüşvet", "ihaleye fesat karıştırma", "edimin ifasına fesat karıştırma", "irtikap" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamaları yöneltildi.
Erdoğdu, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'e 1 milyon 200 bin dolar verildiği iddiasını reddederek, Ertan Yıldız ile olan ilişkilerinin çoğunlukla iyi olmadığını, Yıldız'ın kendisini kurtarmak için iftira attığını öne sürdü. Erdoğdu, Vega Hereke firmasına "Kömürcüoda Düzenli Depolama alanında Geri Kazanım Tesisi"nin devredilmesiyle ilgili görüşme yaptığını doğruladı ancak, kamu faydasını gözettiğini, herhangi bir para alışverişi olmadığını belirtti. Yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren bir aileyi İBB'ye yönlendirdiğini ve sonradan bu işten zarar ettiklerini öğrendiğini de ekledi.
Erdoğdu, Fatih Keleş ve Ertan Yıldız ile ortak baz verme konusunda sık sık İBB'ye gittiğini, bu nedenle ortak baz vermiş olabileceklerini kabul etti. Özkan Gönül ile yaptığı konuşmaların basında yer alan haberlerle ilgili olduğunu, kendisinin herhangi bir açıklaması olmadığını ve Gönül'ü engellediğini ifade etti. CHP'nin Ekonomi ve İş Dünyasından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğunu belirten Erdoğdu, iş dünyasından gelen talepleri ilgili makamlara ilettiğini, ancak asla maddi menfaat sağlamadığını ve aracılık yapmadığını vurguladı. 2020 yılında gerçekleşen sözleşme devriyle ilgisinin olmadığını belirterek, suçlamaları reddetti ve derhal serbest bırakılmasını talep etti.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.