CHP Sözcüsü Yücel: Çelik’in açıklaması, iktidarın dış politikadaki ikiyüzlülüğünü gösteriyor
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarına sert tepki gösterdi. Yücel, Çelik’in açıklamasının gerçeklerden kopuk bir algı yönetimi, siyaset dışı kişiselleştirilmiş bir dil ve iktidarın dış politikadaki ikiyüzlülüğünün bir örneği olduğunu belirtti.
Yücel, Genel Başkan Özgür Özel'in grup toplantısında yaptığı değerlendirmenin, vicdanlı bir duruş ve tutarlı bir dış politika çağrısı olduğunu vurguladı. Çelik'in bu çağrıya verdiği yanıtı ise kasıtlı bir çarpıtma ya da uluslararası gelişmeleri anlamamak olarak nitelendirdi. Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politika anlayışını eleştirmenin savaş lobisine destek vermek anlamına gelmediğini, asıl sorunun yıllardır Filistin halkının yaşadığı trajediye rağmen İsrail ile ticaret rekoru kırılması olduğunu ifade etti.
Gazze bombalanırken İsrail ile ekonomik ilişkileri sürdüren bir yönetimin Filistin hassasiyetinden bahsetmesinin inandırıcılığını yitirdiğini söyleyen Yücel, 'İsrail karşıtı' mesajlar verip diğer yanda İsrail ile ticarete devam etmenin ikiyüzlülük olduğunu belirtti. Yücel, Cumhurbaşkanlığı makamının diplomasiyi kişisel ilişkilere indirgeyen bir anlayışla yönetilemeyeceğini vurgulayarak, CHP'nin bölgede kalıcı barış, uluslararası hukuk ve diplomatik çözümden yana olduğunu ve bu tutumunu her koşulda savunacağını dile getirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.