Çiftci: Pehlivan'ın tutukluluğunun devamı kararı hukuk düzenini hedef alıyor

Çiftci: Pehlivan'ın tutukluluğunun devamı kararı hukuk düzenini hedef alıyor
CHP'li Çiftci, İmamoğlu'nun avukatı Pehlivan'ın tutukluluğunun devamına yönelik karara tepki göstererek, bu kararın hukuk düzenini hedef aldığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan'ın tutukluluğunun devamına ilişkin kararın ardından tepki gösterdi. Çiftci, bugün açıklanan kararın sadece bir kişiyi değil, aynı zamanda hukuk düzenini de hedef aldığını belirtti.

Çiftci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 19 Haziran'da tutuklanan Pehlivan'ın avukatlık görevini yerine getirmesi nedeniyle özgürlüğünden alıkonmasının savunma hakkını ortadan kaldırdığını vurguladı. Bu durumun, adil yargılanma hakkını da ihlal ettiğini ifade eden Çiftci, yargı sisteminin savunmayı susturarak şekillendirme girişimlerine karşı duracaklarını dile getirdi.

Çiftci, hukuk devletini savunmanın, bu zor dönemde tüm hukukçular ve yurttaşlar için bir görev olduğunu vurgulayarak sözlerini tamamladı. Açıklamada, Pehlivan'ın tutuklanmasının, hukukun temel ilkelerine ve adil yargılanma hakkına karşı bir saldırı olduğu belirtildi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.