Dem Parti: Soyer'in tutuklanması barış umuduna zarar veriyor
Dem Parti Merkez Yürütme Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyon sonucu önceki dönem belediye başkanı Tunç Soyer'in tutuklanmasını sert bir dille eleştirdi. 2 Temmuz'da başlayan operasyon kapsamında yaklaşık 130 kişi gözaltına alınmış, iki günlük gözaltı sürecinden sonra Soyer ve 44 kişi tutuklanmıştı.
Parti, yazılı açıklamasında; yargı mensuplarının siyasi hesaplarla hareket ettiğini ve bu durumun hukuksuzluğun yanı sıra barış umuduna da zarar verdiğini belirtti. Soyer'in Barış ve Demokratik Toplum Süreci'ne verdiği destek vurgulanarak, tutuklama kararının bu sürece bir müdahale olarak nitelendirildi. Açıklamada, tutuksuz yargılanma talebi tekrarlanarak, adil yargılanma hakkının önemi vurgulandı.
Dem Parti, adil yargılanma, masumiyet karinesi ve tutuksuz yargılanmanın temel anayasal haklar olduğunu hatırlatarak, Soyer'in derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu. Parti, adalet ve hukukun herkes için geçerli olması gerektiğini belirterek, tutuklama kararından geri dönülmesini istedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.