MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 16 Ocak'ta Kocaeli'ndeki özel bir hastanede kalp ameliyatı geçirmişti.Hastaneden taburcu edildikten sonra Bahçeli, doktorların önerisi üzerine kendi evi yerine Bilkent Oteli’nde hazırlanan özel bir odada istirahat etti. Bu süre zarfında kimseyle görüşmeyen Bahçeli, 16 yıl aradan sonra bir ilki gerçekleştirerek TBMM Kürsüsündeki yerini Grup Başkan Vekili Oktay Vural'a devretmişti.

Salı günü MHP Grubunda konuşup konuşmayacağı henüz netlik kazanmayan Bahçeli'nin Pazartesi günü MHP Genel Merkezine gelerek görevine başlayacağı öğrenildi.

ÜLKÜ OCAKLARI KARŞILAYACAK

Pazartesi günü Ülkü Ocakları Bahçeli'yi MHP Genel Merkezi önünde binlerce kişiyle karşılamaya hazırlanıyor. Görevine başlamadan önce moral depolamak isteyen MHP Liderini yoğun Türkiye Gündeminin yanısıra olağanüstü kongre talebiyle partililerce başvurulan mahhkemeye nasıl bir savunmayla cevap verileceği sorusu da bekliyor olacak.

Devlet Bahçeli, olağanüstü kongre talep eden 547 üst kurul delegesi imzasının MHP Genel Merkezine teslim edildiği gün ameliyat olmuş ardından da dinlenmeye çekilmişti. Daha önce parti içi muhalefete mahkeme yolunu işaret eden Bahçeli'nin tavrının bu süre zarfında değişip değişmediği de belirsizliğini koruyor.

Editör: TE Bilişim