Erbakan: İncirlik Üssü kapatılmalı, D-8 zirvesi yapılmalı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ABD'nin İran'a yönelik saldırısını sert bir dille eleştirdi. Erbakan, Adana İncirlik Üssü'nün kapatılıp Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolüne alınması gerektiğini vurgulayarak, Amerika'ya bir ders verilmesi gerektiğini ifade etti. Konuşmasında, Orta Doğu'daki gelişmelerin rahmetli Necmettin Erbakan'ın öngörülerini doğruladığını belirtti.
Erbakan, Düzce'de düzenlenen partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'deki saldırılarından, Suriye'deki istikrarsızlıktan ve İran'a yapılan saldırıdan duyduğu endişeyi dile getirdi. Irak, Libya ve Suriye'deki olayları örnek göstererek, bu durumun Türkiye için de büyük bir tehdit oluşturduğunu savundu. Büyük Orta Doğu Projesi'nden Türkiye'nin çekilmesi gerektiğini, Cumhurbaşkanı'nın bu konuda bir açıklama yapması gerektiğini belirtti.
Ayrıca, Malatya Kürecik Üssü'nün de kapatılması gerektiğini, Türkiye öncülüğünde D-8 ülkeleri ve diğer Müslüman ülkelerin bir araya gelerek Siyonistlere ve Amerika'ya karşı askeri müdahale dahil tüm seçenekleri değerlendirmesi gerektiğini savundu. Türkiye'deki ekonomik sorunlara da değinen Erbakan, yoksulluk sınırının 80 bin TL'yi aştığını, vatandaşların borçlarının 800 kat arttığını ve işsizliğin Avrupa Birliği ülkelerinin nüfusunu geride bıraktığını belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.