Kılıç: PKK'nın feshi yeterli değil, KCK sorunu çözülmeli

Kılıç: PKK'nın feshi yeterli değil, KCK sorunu çözülmeli
Suat Kılıç, PKK'nın fesih kararının yeterli olmadığını, KCK'nın da tasfiye edilmesi gerektiğini belirterek, çiftçilerin sorunları, asgari ücret ve emekli aylıklarına zam çağrısı ve engelli vatandaşların hakları için hükümete çağrıda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, PKK'nın fesih kararına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kılıç, barış girişimlerini desteklediklerini ancak sürecin belirsizliklerle dolu olduğunu vurguladı. 'PKK fesih kararı aldı diyorlar, ama çatı örgüt KCK hala var. Bir şubenin tasfiyesi, terörün tasfiyesi değildir,' dedi.

Kılıç, PKK'nın silahlarının nereye teslim edileceği, PYD-YPG'nin Suriye'deki mevzilendirmesi, terör örgütü liderlerinin yargılanması, Abdullah Öcalan'ın durumu, uluslararası gelir trafiğinin kesilmesi, olası anayasa değişiklikleri ve Türkiye'nin üniter yapısının korunup korunmayacağı gibi kritik soruların cevapsız kaldığını belirtti. 'PKK’lılar konuşuyor, gazeteciler yorumluyor, hükümet ise tepkileri ölçmekle yetiniyor. Barış gelsin, terör bitsin varız ama sonunda ne olacak bunu da bilmek istiyoruz,' diye konuştu.

Ayrıca, çiftçilerin yaşadığı zorluklar, fındık ve çaydaki rekolte kayıpları, kahverengi kokarca böceği tehdidi ve yaş çay alım fiyatlarının yetersizliği gibi konulara da değinen Kılıç, devletin kalıcı ve etkili çözümler üretmesi gerektiğini dile getirdi. Asgari ücrete ve emekli aylıklarına ara zam çağrısında bulunan Kılıç, engelli vatandaşların sorunlarına da dikkat çekerek, engelli istihdam oranının artırılması ve engelli aylıklarının yükseltilmesi gerektiğini söyledi. Can Atalay'ın tutukluluk durumu ile ilgili de konuşan Kılıç, yargı kurumları arasındaki ihtilafın vatandaşın adalete olan güvenini sarstığını ifade etti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.