Konuralp: İmamoğlu Davasının TRT'den Canlı Yayınlanmasını İstiyoruz
CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, TBMM Genel Kurulu'nda partisinin 'TRT'nin tarafsızlığının araştırılması' önerisinin reddedilmesinin ardından yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarının yargılamalarının TRT'den canlı yayınlanmasını talep etti. Konuralp, bu talebin, hukukilik kılıfıyla siyasi bir av olarak görülen zulme karşı dik duruşlarını gösterdiğini vurguladı.
Konuralp, TRT'nin geçmişte tarafsızlık tartışmalarının öznesi olduğunu, mevcut iktidarların propaganda aracı olarak kullanıldığını ve 2024 yerel seçimleri öncesinde AK Parti'ye aşırı oranda yayın süresi verildiğini, CHP'ye ise çok az yer ayrıldığını belirtti. Bu durumun, CHP'nin yerel seçimlerde açık ara birinci parti olmasına rağmen TRT'nin tarafsızlığını sorgulamayı gerekli kıldığını ifade etti.
Konuralp, TRT'nin dezenformasyon ürettiğini, gazetecilik ilkelerine aykırı davrandığını ve yalan haberler yayınladığını iddia etti. Masumiyet karinesini ihlal ederek, gizli tanık ifadelerini ekrana taşıdığını belirterek, İmamoğlu ve arkadaşlarının davalarının canlı yayınlanmasıyla kimin masum, kimin suçlu olduğunun milletin görmesini istediklerini dile getirdi. Konuralp, iktidarın bu teklifi reddetmesinin, kendilerine olan güvensizliğinden kaynaklandığını savundu.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.