Mersin'e gelen MHP'nin genel başkan adaylarından Koray Aydın, olağanüstü kongre talebinin kişisel bir talep değil, gönül vermiş milyonlarca insanın ortak talebi olduğunu belirterek, "Tabanımız bunu benimsedi. Bu şimdi büyük bir yürüyüşe dönüştü. Ben bunun adına iktidar yürüyüşü diyorum" dedi.
 

Kurultay çalışmaları kapsamında Mersin'e gelen Koray Aydın, bir grup partili tarafından coşkuyla karşılandı. Partilileri ile Dia Center'da bir araya gelen Aydın, ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mersin'in Türk siyasetinde önemli bir yeri olduğunu belirten Aydın, "Bugün Mersin'de arkadaşlarımız, bizim başlatmış olduğumuz harekete gösterdikleri ilgi ve alaka beni ziyadesiyle memnun etti. Çünkü bir yerde güneyin nabzını tutmak için buraya geldik. Burada atan nabzın, bütün güneyi kapsayacağını biliyorum. O bakımdan buradaki haraketlilik heyecan verici, umut verici" diye konuştu.

 

BU ARTIK İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ

 

MHP'de şu anda ortaya çıkan olağanüstü kongre talebinin kişisel bir talep değil, partiye gönül vermiş milyonlarca insanın ortak talebi olduğunu ileri süren Aydın, şunları söyledi:

"Tabanımız bunu benimsedi. Bu şimdi büyük bir yürüyüşe dönüştü. Ben bunun adına 'iktidar yürüyüşü' diyorum. Bu artık bir iktidar yürüyüşüdür. Çünkü hiçbir zaman parti içinde bir olağanüstü kongre talebi bu kadar kitleselleşmemiştir. Bunun Türkiye çapında büyük bir kitleselleşmeye yöneldiğini, tabanın neredeyse yüzde 90'nın bu işin arkasında olduğunu, destek verdiğini biliyor ve gözlemliyorum. O bakımdan MHP'deki bu dip dalganın mutlaka bir değişimle sonuçlanacağını söyleyebiliriz. En azından ben böyle düşünüyorum, tahmin ediyorum. Çünkü bu böyle bir geçici heves değil. Yani 'Seçim bitti, işte şok yaşadık, bir tepki koyalım' tarzında değil. Bu biçimleniyor, şekilleniyor, bir ortak hedefe kilitlenme şekline dönüştü. Dolayısıyla bu sahiplenmenin, aynı zamanda Türkiye'nin geleceğine duyulan kaygıların MHP'nin kurumsal kimliğinde bir umuda dönüştüğünü görüyorum. Bu değişime halkın da ihtiyacı var".

 

 

BÜTÜN PARTİ TABANLARINDAN MHP'YE BÜYÜK İLGİ VAR

 

MHP içerisinde AK Parti'ye kerhen oy veren insanların bulunduğunu kaydeden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"O bakımdan kerhen oy veren bu kitleler ve şu anda daha önce AK Parti'ye oy veren insanların, Türkiye'nin nasıl bir bataklığa saplandığını, nasıl bir çıkmaza girdiğini, iyi olan hiçbir şeyin kalmadığı bir Türkiye manzarası içinde artık siyaseten bir şeyler yapmanın bir zaruret olduğunu görüyor. O bakımdan biz sadece MHP'den ve onun tabanından destek almıyoruz. Hemen hemen bütün parti tabanlarından MHP'ye karşı büyük bir ilgi, büyük bir alaka var. Çünkü dik duruşlu bir MHP, Türkiye'nin siyasi geleceğini şekillendirecektir."

 

Son dönemlerde Türkiye'de yaşananların hiç iç açıcı olmadığını vurgulayan Aydın, "Çünkü artık Türkiye'de her şey hukuk dışına çıktı, oldu bittilerle oluyor. Yani bir zorbalıkla karşı karşıyayız. Bu zorbalık nereye kadar devam edecek. Artık bu milletin bir el koyması, 'Bu kadar da olmaz, yetti artık' demesi gerekiyor. İşte o 'Yetti artık' sözünün MHP'nin kurumsal kimliğinde şekillenebileceğinden bu atılan adımları ben şahsen önemsiyorum, ciddiye alıyorum ve Türk siyasi hayatının geleceği bakımından da önemli buluyorum." dedi.

 

Aydın, HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili fezlekelerin TBMM'ye gönderilmesiyle ilgili olarak sorulan soruya, "Bu konuda partimizin görüşü belli. Biz de o görüşü tekrarlıyoruz. Partimizin kurumsal kimliğinin görüşleri, bizim de görüşlerimizdir"diyerek cevap verdi.

Editör: TE Bilişim