CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici bütçe görüşmelerinde söz aldı. Hükümetin Suriye politikalarını eleştiren Ekici, “Hani Şam’a gidiyordunuz, Emevi Camii’nde namaz kılıyordunuz, ne oldu? Ben Gaziantep milletvekiliyim. Türkiye’nin Suriye’ye 900 km sınırı var. Ailelerimiz bölünmüş hem orada hem burada insanımız var. Bizi Suriye’ye düşman etmeye ne hakkınız var?” dedi. Ekici, “11 Cumhurbaşkanı gördük hiçbirisi eşiyle oğluyla ülke yönetmeye çalışmadı. Şimdi hanımefendi gidiyor, Bilal Erdoğan beyefendi gidiyor, çoluk çocuk bu ülkeyi yönetmeye kalkıyorsunuz”diye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’ye yaklaşımına da tepki gösteren Ekici, kırsal kesimde doktora gitmekte direnen inatçı insanlar için ileri gelenlerin devreye girdiğini hatırlatarak, “Ben bir tavsiyede bulunacağım şimdi. Dört gruba da öneriyorum. Hep beraber Sayın Erdoğan’ı psikiyatriste götürelim” dedi.

AKP’LİLER ÇILDIRDI

Ekici’nin bu sözleri üzerine AKP milletvekilleri Ekici’ye sataşmaya başladı. CHP’li Ekici, “Arkadaşlar utanmasanız peygamber diyeceksiniz” dedi. Tansiyonun düşmemesi üzerine oturumu yönetem Meclis Başkanvekili Pervin Buldan oturuma ara verdi.

ARBEDE ÇIKTI

Oturuma verilen aradan sonra CHP Grup Başkanvekili Engin Altay söz aldı. Altay’ın konuşması üzerine Genel Kurul’da tansiyon yeniden yükseldi. Pervin Buldan oturuma yeniden ara verdi. TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında milletvekilleri arasında arbede çıktı.

Editör: TE Bilişim