Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumuna ilişkin olarak, “Millet için, devlet için, cumhuriyet için, Türklüğün bekası için 'evet' diyoruz” dedi.

"Anketler MHP seçmeninin, ekseriyetle evet deme eğiliminde olduğunu gösteriyor" iddiasında bulunan Yalçın, "Bununla beraber MHP tabanında müzmin muhalefetin etkisinde kalmış mahdut çevrelerden anayasa değişikliğine hayır oyları gelebilir" dedi.

İktidar yanlısı Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan'ın sorularını yanıtlayan Semih Yalçın'ın açıklamalarının ilgili bölümü şöyle:

MHP içinde 'Hayır' diyecek seçmenlerden bahsediliyor. Bunun oranı hakkında bir kamuoyu araştırması yaptınız mı?


Parti olarak özel bir araştırma yapmadık. Ama şimdiye kadar referandum ve seçim sonuçlarıyla ilgili isabetli sonuçlara ulaşan kamuoyu araştırma şirketlerinin anketleri; MHP seçmeninin, ekseriyetle evet deme eğiliminde olduğunu gösteriyor. Bununla beraber MHP tabanında müzmin muhalefetin etkisinde kalmış mahdut çevrelerden Anayasa değişikliğine hayır oyları gelebilir. Bunlar, MHP seçmeninin genel temayülünü değiştirmeyecek ve MHP tabanının büyük çoğunluğu evet yönünde oy kullanacaktır. Kararsızları ise biz miting, toplantı ve propaganda çalışmalarımızla ikna edeceğimizi düşünüyoruz.

MHP içindeki muhalifler 'Hayır' çalışması başlattı. Parti içinde etkili olduklarını düşünüyor musunuz?


MHP'den ihraç edilen küçük bir güruhun hayır cephesinde yer almasını fazla önemsemiyorum. Müzmin muhalefetin hayır yanlısı terör örgütleriyle aynı safta olması, bu cephenin ne kadar kötü niyetli ve garezkâr olduğunun delili. Bu tablo onlara milletimizin itibar etmeyeceğinin de göstergesi. MHP tabanı ve milletimiz ihaneti unutmaz ve affetmez. Müzmin muhalefettekiler, inandıkları veya tutarlı bir görüşe sahip oldukları için değil, MHP evet dediği için hayır demeyi yeğliyorlar. Bunların yakalandığı illet belli… MHP ne derse tersini yapıyorlar. Geçmişte cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle ilgili referandumda MHP hayır kampanyası yürütünce bu cephe evet propagandasına girişmişti. Müzminlerin MHP tabanında etkileri yok. Bakmayın bunların çıkardığı kuru gürültüye… Kampanyaları, bahçemizdeki ağacın dalına konmuş birkaç karganın hep bir ağızdan ötmesine benziyor. MHP camiası hepsini kovalar.

Editör: TE Bilişim