MHP MYK üyesine ait bir internet sitesinde Ebulfez Elçibey’in damadı Agil Samedbeyli ile röportaj yapıldı. Agil Samedbeyli Röportajdaki açıklamaları Ülkücü hareket içerisinde hayal kırıklığı yarattı.

Samedbeyli AKP'nin tek başına iktidar olmasının Türkiye için daha hayırlı olduğunu açıkça ilan ettiği röportajda, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bu gerçeği görerek koalisyonu reddedip AKP'nin tek başına iktidarının önünü açtığı iddiasında bulundu. Röportajın bir bölümünde MHP’nin son genel seçim süreci ile ilgili olarak şu sözlere yer verildi;

-Özellikle 1 Kasım seçimlerinden sonra Türk Milliyetçilerinin son kalesi MHP’ye yönelik bir takım çevrelerin kongre arayışına girdiğini görüyoruz. Sizce MHP üzerinde yapılmak istenilen operasyonun amacı nedir?

Agil Samedbeyli: Son seçimlerde MHP’nin oylarında ki düşüş doğal olarak tüm milliyetçileri üzmüştür. Ama meseleye parti çıkarlarından deyil de,ülke çıkarlarından baktığımızda bu seçim Türkiyeyi dünya önünde güçlendirmiştir.

Tek parti iktidarı bu zor şartlarda Türkiye için çok önemliydi. Bu kritik dönemde MHP’nin koalisyon ortağı olması Türkiye için arzu etmediğimiz sonuçlar doğura bilirdi.Dünya, Türkiyede faşistler kürtlere soykırım yapıyor diyerek üzerimize gelebilirdi.”

Samedbeyli röportajın bir bölümünde kullandığı "MHP'nin önceliği iktidar olmak değildir" sözleriyle de tepki çekerken, röportajın MHP MYK Üyesi Musa Küçük'ün imtiyaz sahibi olduğu bir internet sitesinde yayınlanması da şaşkınlık yarattı.

Editör: TE Bilişim