MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in "Bir MHP milletvekili, CHP+MHP+İP güçbirliğini Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçeli'nin engellediğini söylüyor" sözlerine tepki gösterdi. Büyükataman, "Adı sanı bulunmayan bir sözde MHP milletvekili üzerinden kirli düşüncelerini ifşa etmektedir. Hayal dünyasında yarattığı bir MHP milletvekilinin varlığını, var olmayan bir ses kaydıyla ispata çalışan bu zat iddiasını ispatla mükelleftir. Şayet iddiasını ispat edemezse müfteridir, alçaktır" dedi.

Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, Perinçek'in "Görüşe gelen bir arkadaşım anlattı. Cezaevinin dinleme kayıtlarına da girmiştir. İsmini de belirtti, bir MHP milletvekili ile görüşmüş. Milletvekili, CHP+MHP+İP güçbirliğini Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçeli'nin engellediğini söylüyor" sözlerine yanıt verdi. Büyükataman, "Eli kanlı bebek katilinin elinden çiçek alan, PKK kamplarında demlenen, Türkiye'ye bugüne kadar hayrı dokunmayan, bugünden sonra da dokunması beklenmeyen, yazdığı her haber yalan ve iftira çıkan, varlığı şeytanın varlığına armağan olan bir zat-ı gereksiz; kağıt israfı olan bir yayın organından partimiz ve Türk milletinin etrafında kenetlendiği Genel Başkanımız hakkında ipe sapa gelmez iddialarda bulunmuştur" dedi.

-"MHP'NİN HİÇBİR ŞER ODAĞI VE PARTİYLE İTTİFAKI SÖZ KONUSU DEĞİL"-

Perinçek'in, "adı sanı bulunmayan bir sözde MHP milletvekili üzerinden kirli düşüncelerini ifşa ettiğini" öne süren Büyükataman, şu ifadeleri kullandı:

"Türk milletinin partimize olan yoğun ilgisine set vurmak için üretilen CHP-MHP anlaşması iftirasına Türk milletini inandırmak adına şahitliğine başvuracak daha kuvvetli bir yalancı olmadığı için olsa gerek çirkefliğin ve iftiranın çukuru olan bu zat-ı gereksize müracaat edilmiş ve o da her zamanki asılsız iddialarına bir yenisini eklemiştir. Hayal dünyasında yarattığı bir MHP milletvekilinin varlığını, var olmayan bir ses kaydıyla ispata çalışan bu zat iddiasını ispatla mükelleftir. Şayet iddiasını ispat edemezse müfteridir, alçaktır. Kendi kafasında bir "milli güçler birliği' oluşturan bu aklı evvel, bir süredir yazılar yazmakta, kendince MHP'yi bu güç birliğinin vazgeçilmez unsuru olarak addetmekte ve CHP-İP ile birlikte MHP'yi milli güçler olarak tarif etmektedir. Düne kadar Türk bayrağının şeklinden habersiz olanların, geçmişlerinde Türk bayrağıyla bir tane dahi fotoğrafı bulunmayanların, orak ve çekiçle milletin birliğine, Türk milliyetçilerine saldıranların; vatan-millet- bağımsızlık mefhumlarından anladığıyla MHP'nin anladığının, hissettiğinin aynı olması söz konusu dahi değildir. Türk milletinin bölünmeye, kötü ekonomik gidişe, sağlıkta ve sosyal yatırımlarda her geçen gün yaşanan gerilemeye, toplumsal kutuplaşmaya ve ötekileştirmeye karşı kenetlendiği MHP'nin hiçbir şer odağıyla ve partiyle ittifakı söz konusu değildir. MHP'nin ittifakı sadece ama sadece Türk milletiyledir. Millet ve din düşmanlarıyla ittifakımız değil kavgamız söz konusudur. Bu kavgamız, Türk milleti gibi bakidir. Milletimizin desteğiyle hak yoldan dönme bilmeden yürüyen partimiz, önümüzdeki dönem kurulması muhtemel açılım ortaklığında yer almasına kesin gözüyle bakılan yapılarla birliktelik kurması imkansızdır. Hepsi bir, MHP birdir. Kişi kendinden bilir işi, misali her kemik atanın peşine takılanlar; MHP'yi de kendileri gibi ilkesiz, ahlaksız, şuursuz ve gayrimilli zannederek kendi karakterlerini sergilemektedir."

Editör: TE Bilişim