Özel: Pendik mitingi, 19 Mayıs'ın bir başlangıç olduğunu gösteriyor

Özel: Pendik mitingi, 19 Mayıs'ın bir başlangıç olduğunu gösteriyor
CHP lideri Özgür Özel, Pendik mitinginde 19 Mayıs'ı yeni bir başlangıç olarak nitelendirdi ve Ekrem İmamoğlu'nun haksız yere tutuklanmasını eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İstanbul Pendik'te düzenlediği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde konuştu. 19 Mart darbe girişiminin ardından her hafta sonu farklı bir ilde olduklarını belirten Özel, Samsun, Yozgat, Mersin, Konya ve Van'dan sonra 19 Mayıs'ta İzmir'de 2 milyon kişiyle buluştuklarını hatırlattı. Özel, 19 Mayıs'ı bir kapanış değil, bir başlangıç olarak gördüklerini ve Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere tüm belediye yöneticilerini destekleme sözü verdiklerini vurguladı.

Özel, İstanbul'daki altıncı ilçe buluşmalarını gerçekleştirdiklerini ve 19 Mart darbe girişiminde Saraçhane'de yedi gün boyunca direndiklerini anlattı. İstanbul Valiliği'nin toplanma yasağı ve ulaşım engellemelerine rağmen, halkın direnişiyle darbe girişiminin püskürtüldüğünü söyledi. Özel, Vatan Emniyet önündeki CHP'lilerin ve İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin gösterdiği cesaretin, halkın Saraçhane'ye akın etmesini sağladığını ve 100 binlerce kişinin bir araya gelerek tarihi bir direniş gösterdiğini belirtti.

Özel, Pendik mitinginin 19 Mayıs'tan sonraki ilk miting olduğunu ve Pendik'in AKP'nin kalesi sayıldığına dikkat çekerek, bu anlayışı geride bıraktıklarını söyledi. Pendik'te aldıkları yüksek oy oranını hatırlatan Özel, kaybettikleri seçimi ülke demokrasisinin kazancı olarak gördüklerini ve Ekrem İmamoğlu'nun haksız yere tutuklanmasını eleştirdi. Ayrıca, İmamoğlu'na atılan iftiraları ve yapılan yolsuzluk iddialarının asılsız olduğunu vurguladı. Özel, Cumhuriyet Halk Partisi'nin sadece kendi seçmenlerine değil, tüm demokratlara hizmet ettiğini ve Türkiye İttifakı ile birlikte otokratları yenmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.