Özgür Özel: Trump, Erdoğan'a Rahip Brunson'ı teslim etmesini hatırlatıyor
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aydın'ın Didim ilçesinde Ayşenur Ezgi Eygi Parkı'nın açılışında yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye'nin Rahip Brunson'ı teslim etmesini sık sık hatırlattığını belirtti. Özel, Trump'ın Erdoğan'ı sevdiğini ve geçmişte istediği rahibi hemen aldığını söylediğini, ancak Erdoğan'ın ise başlangıçta bunu reddettiğini vurguladı. Özel, Trump'ın Erdoğan'a o dönemde yaptığı tehditleri ve şantaja dikkat çekerek, Erdoğan'ın nasıl bir anda teslim olduğunu anlattı.
Konuşmasında Aydın'daki yerel seçim başarısını da değerlendiren Özel, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin birinci partisi olduğunu ve Aydın'da birçok belediyeyi kazandıklarını söyledi. Didim Belediyesi'nin son bir yılda yaptığı çalışmaları öven Özel, Belediye Başkanı Hatice Gençay'ın başarılı hizmetlerini örnek gösterdi. Özel, CHP belediyeciliğinin rant değil halk odaklı olduğunu vurguladı ve Didim'e kazandırılan beş kalıcı eseri de duyurdu.
Özel, 6 Eylül 2024'te Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin adının parka verilmesinin önemine değindi. Eygi'nin ailesiyle tanıştıklarını ve onun adına bir park açılışının yapılması için çaba sarf ettiklerini anlatan Özel, CHP'nin Filistin meselesinde diğer partilerden farklı bir duruş sergilediğini belirtti. Özel, Trump'ın Gazze'ye yönelik sözlerini eleştirerek, Amerikan emperyalizminin planlarının Trump'ın deli taklidiyle gizlenmeye çalışıldığını savundu. Konuşmasını, CHP'nin tam bağımsız Türkiye'nin partisi olduğunu ve barışın, kardeşliğin garantisi olduğunu söyleyerek tamamladı.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.