Bugün ki köşe yazısında "Tahmin edilenin aksine bu kesimin “hayır” diyen muhalif önderlerine baskı kurulmayacak. Böyle bir şey olursa bunun milliyetçi seçmende tepki yaratacağı düşünülüyor." dedi.

İşte yazarın köşesindeki ilgili kısım;

Referandum öncesi MHP’ye üç bakanlık!

Tayyip Erdoğan’a art arda sunulan anketlere göre milliyetçi-ülkücü oylar ezici şekilde hayırcı.

Oysa referandumun kaderini bu kesimin oyları belirleyecek.

Tahmin edilenin aksine bu kesimin “hayır” diyen muhalif önderlerine baskı kurulmayacak.

Böyle bir şey olursa bunun milliyetçi seçmende tepki yaratacağı düşünülüyor.

Bunun yerine bu kesimin oylarını almak için güven telkin etme ve camiaya ikbal vadetme adına referandum öncesinde MHP’li üç isme bakanlık verilecek.

Önceki akşam Beştepe Sarayında Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım ve diğer kurmaylarla  program dışı olarak yapılan ve saatler süren toplantıda bunların konuşulduğu kulislerin dilinde.

İddiaya göre AKP’li üç bakan MHP’li üç bakan ile yer değiştirip milliyetçi-ülkücü tabana göz kırpılıp avlanmaya çalışılacak.

Öte yandan MHP Lideri Devlet Bahçeli MHP’nin hükümete bakan vermesine ilişkin soruya cevap vererek: “Anayasa değişiklik süreci başladıktan sonra ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerek komisyonda gerek Genel Kurul’da görüşmeleri sırasında özellikle Cumhuriyet Halk Partisi bazı sözcüleri akşam televizyonlarda araştırmacı, yazar olarak konuşma hakkı elde etmiş olanların değerlendirmelerinden, Milliyetçi Hareket Partisi’ne karşı, haksız bir suçlama yapmaktadırlar."demişti.

Editör: TE Bilişim