Şahindur: PKK'nın fesih kararı seçim için bir hamle olarak görülebilir

Şahindur: PKK'nın fesih kararı seçim için bir hamle olarak görülebilir
Genç Parti lideri Burçin Şahindur, PKK'nın fesih kararının şeffaf bir şekilde açıklanmaması durumunda seçim propagandası olarak algılanabileceği uyarısında bulundu.

Genç Parti Genel Başkanı Burçin Şahindur, terör örgütü PKK'nın silahsızlanma ve fesih kararına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şahindur, sürecin şeffaf ve eksiksiz bir şekilde kamuoyuna duyurulması gerektiğini vurguladı. Açıklamalarda bulunulmaması durumunda halkın bu süreci seçim propagandası olarak algılayabileceğini belirtti.

Şahindur, yazılı açıklamasında, 'Terörsüz Türkiye' sürecinin millete net ve sade bir dille anlatılması gerektiğini ifade etti. Aklıselim olmayan yorumların ve yanlış bilgilendirmelerin toplumda huzursuzluk yaratabileceğini dile getirdi. Toplumsal uzlaşmanın sağlanması için sürecin detaylarının açıklanması gerektiğinin altını çizdi.

Genç Parti lideri, 'başarı' olarak nitelendirilen bu sürecin, şeffaflık eksikliği ve net açıklamaların yapılmaması halinde, halk tarafından seçim propagandası olarak algılanma riski taşıdığını belirtti. Parti olarak 'Terörsüz Türkiye' hedefini desteklediklerini ancak toplumsal barışın sadece bu yolla sağlanamayacağını vurguladı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.