Saray gazetecisi Abdulkadir Selvi'den MHP'yi kızdıracak yazı

Saray gazetecisi Abdulkadir Selvi'den MHP'yi kızdıracak yazı
Gazeteci Abdulkadir Selvi, Cumartesi Anneleri'nin 1000. haftasını anarak, "AK Parti iktidarına Cumartesi Anneleri'ne yasak getirmenin ne faydası var?" diye sordu. Selvi, Galatasaray Meydanı'nın 1000. haftada Cumartesi Anneleri'ne açılmasının "yumuşama sürecine katkı sunacağını" iddia etti.

Abdulkadir Selvi, son yazılarında AK Parti hükümetinin politikalarını eleştirdi ve bu politikaların partinin ve Türkiye'nin yararına olup olmadığını sorguladı. Özellikle Cumartesi Anneleri'ne uygulanan yasaklar ve eylemlere yönelik sert tutumu eleştiren Selvi, bu durumun ne gibi bir fayda sağladığını sorguladı.

Selvi, 90'lı yılların karanlık dönemlerine dikkat çeken Cumartesi Anneleri'nin, Galatasaray Meydanı'ndaki 1000. hafta eylemine izin verilmemesinin AK Parti hükümetine ne fayda sağladığını sorguladı. Bu yasakların ve müdahalelerin partiye zarar verdiğini ve Türkiye'ye bir yarar sağlamadığını belirtti.

Selvi, Osman Kavala ve Gezi davasında hapis cezasına çarptırılan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater'in durumları hakkında da yazılar yazdı ve bu kişilerin hapiste tutulmasının Türkiye'ye ne yararı olduğunu sorguladı. Bu yazılar özellikle MHP tarafından eleştirildi.

Selvi, AK Parti hükümetinin yasaklar ve sert müdahaleler yerine daha yumuşak ve diyaloga açık bir tutum sergilemesi gerektiğini savunuyor. Cumartesi Anneleri'nin 1000. hafta eylemine izin verilmesinin yumuşama sürecine katkı sunacağını ifade ediyor ve 90'lı yılların yasaklarını sürdürmenin Türkiye'ye fayda sağlamadığını vurguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.