ORC Araştırma şirketi MHP'de yaşanan kongre sürecine yönelik algı oluşturma çabalarını sürdürüyor. Şirket bugün basına servis ettiği sipariş anketinde MHP Seçmeninin %58'inin kurultay yapılmasına karşı olduğunu iddia etti. Yandaş medyanın ön sayfalardan yayınladığı sipariş ankette MHP'lilerin%61'lik kısmının Kurultay mücadelesinde paralel yapının parmağı olduğuna inandığı da öne sürüldü. 

ORC, yayınladığı ankette asıl bombayı ise deneklere "sizce paralel yapı MHP'yi neden ele geçirmek istiyor sorusunu sorarak patlattı. Provokasyon ve yönlendirme içeren bu soruya en fazla verilen cevap ise %32 ile "Ülkü ocakları'nı ele geçirip sokak eylemleri yapmak" oldu.

MEHMET MURAT PÖSTEKİ 'NİN MHP İLGİSİ

ORC araştırma şirketinin sahibi Mehmet Murat Pösteki son günlerde MHP'ye olan ilgisi ile dikkat çekiyor.En büyük müşterileri Ak Saray, Melih Gökçek ve Yandaş Medya olan Pösteki'nin kişisel twitter hesabı incelendiğinde MHP Kurultayına karşı duruşu göze çarpıyor. MHP'deki kurultay sürecinin başladığı tarihten itibaren genellikle yandaş medyanın Meral Akşener aleyhine haberlerini retweetlediği görülen Pösteki'nin, hesabında paylaştığı gönderiler arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Akşener'i "paralelci" olmakla itham ettiği tweeti de bulunuyor.

 

 

Editör: TE Bilişim