Seçer: Kılıçdaroğlu, 'mutlak butlan' kararını reddetmeyi kabul etmiyor

Seçer: Kılıçdaroğlu, 'mutlak butlan' kararını reddetmeyi kabul etmiyor
CHP'li Seçer, Kılıçdaroğlu'nun 'mutlak butlan' kararını reddetmeyeceğini, ancak partinin birlik içinde kalması gerektiğini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP 27. Dönem Milletvekili Engin Özkoç, CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nu Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ziyaret etti. Ziyarette, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmenin ardından, Kılıçdaroğlu'nun mutlak butlan kararına ilişkin tutumu İmamoğlu'na iletildi.

Seçer, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, İmamoğlu ve diğer arkadaşlarını ziyaret ederek moral vermeye geldiklerini, ancak onlardan moral alarak döndüklerini belirtti. İmamoğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu, iddianamelerin bir an önce hazırlanması yönünde talepte bulunduklarını ve suçsuz yere tutuklandıklarını düşündüklerini aktardı. Seçer, hukukun hakim olması, Türkiye'nin hukuk devleti haline gelmesi umudunu dile getirdi ve bu sürecin Türkiye'nin demokratikleşme mücadelesinin bir parçası olduğunu vurguladı.

Seçer, Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası mutlak butlan kararını reddetmesinin CHP'yi kayyuma teslim etmek anlamına geleceğini, Kılıçdaroğlu'nun bu riski alamayacağını söylediğini belirtti. Seçer, kendi görüşlerinin farklı olduğunu, Kılıçdaroğlu'nun böyle bir açıklama yapmasını arzu ettiklerini ve CHP'nin bir arada kalmasının son derece önemli olduğunu ifade etti. Engin Özkoç ise mutlak butlan kararının hukuki olmadığını, Yüksek Seçim Kurulu'nun devre dışı bırakılarak böyle bir karar alınamayacağını ve bunun iktidarın CHP'ye karşı uyguladığı baskı politikasının bir sonucu olduğunu belirtti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.