Erdoğan, Lahey'de Trump ile görüştü: İkili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi kapsamında Lahey'de bulunduğu sırada ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya paylaşımına göre, görüşmede Türkiye-ABD ilişkileri ve bölgesel konular masaya yatırıldı.
Görüşmede, iki ülkenin enerji ve yatırım başta olmak üzere çeşitli alanlarda büyük bir potansiyele sahip olduğu vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayii alanındaki iş birliğinin geliştirilmesinin, 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefinin gerçekleştirilmesine katkıda bulunacağını belirtti.
Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın arabuluculuğuyla İsrail-İran arasında sağlanan ateşkesi olumlu karşıladı ve kalıcılığını dile getirdi. Gazze'deki insani krizin sona erdirilmesi ve Rusya-Ukrayna savaşının barışçıl bir şekilde çözülmesinde yakın iş birliğinin önemini vurgulayan Erdoğan, iki liderin NATO'nun caydırıcı gücünün güçlendirilmesi için atılacak adımların önemini de görüştüklerini ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.