Açıklamasında sosyal medayada yapılan paylaşımları eleştiren Yalçın "Türkiye adım adım referanduma giderken siyasi ve sosyal hayatımızda da bilimsel çalışmalara konu olacak hadiseler vuku bulmaktadır. Son günlerin dikkati çeken sosyal olaylarının başında, Anayasa değişikliği referandumu öncesinde “Hayır!” kampanyasının kozasını MHP aleyhtarlığı üzerinden örmeye çalışanlarla bunların mukallitliğine soyunmuş değişkenlerin tutumu gelmektedir.

MHP aleyhtarları, kozasını kendi dokularına uygun olarak ören sabit yapılılarla, bunları taklit ederek kozasından kopan değişkenler olmak üzere iki farklı güruha ayrılmaktadır." dedi

Yalçın "Meseleyi daha da somutlaştırmak gerekirse son zamanlarda Emin Çölaşan, Rahmi Turan gibi eski Marksist yazarların, Pensilvanyadan emir alan Fehmi Koru gibilerin MHP eleştirileriyle Fitneçağcıların MHP aleyhtarlığı arasındaki üslup ve muhteva benzerliği, hatta ortaklığı müzmin muhalefete arız olan illetin kaynağı hakkında kâfi ölçüde fikir vermektedir.

Özellikle sureti haktan görünenlerin, bozguncu yayın politikası da gazeteciliği eski Marksistlerden kopyalamasından, onların mukallidi olmasından kaynaklanmaktadır.

Müzmin muhalefetin sosyal medyadaki destekçileri ise hem “Hayır!” kampanyalarında hem de MHP aleyhindeki propaganda faaliyetlerinde yukarıda bahsettiğimiz arızalı isimleri referans olarak göstermekte, bunların yazılarını paylaşmaktadır.

Değişimci müzminler; Ülkücü fıtratın değişmezliğine inat, kozalarını beğenmeyip siyasi metamorfoz geçirenlerdir. Kendilerini politikanın ipekböcekleri zanneden bu güruh, aslında tırtıl kadar bile olamamıştır."diye devam etti.

Editör: TE Bilişim