MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine gönderilen kapalı bir zarf sonrası Başkanlık sistemini destekleyen açıklamalar yaptığı ileri sürüldü. MHP’de geniş yankı bulan bu iddianın sahibi MHP’ye yakın olan Yeniçağ gazetesinin yazarı ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanı Ahmet Takan’dı. 

Kapalı zarf iddiası MHP çevrelerinde gündem olurken, MHP Genel Merkezi’nden konuyla ilgili tek bir açıklama yapılmadı. Yeniçağ gazetesinden Bilun Çelik’in haberine göre; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün MHP’nin kuruluşunun 48’inci kuruluş yıl dönümünü kutlamaları çerçevesinde partisini izleyen gazetecilerle bir araya geldi. Ancak Bahçeli, başkanlık sistemine desteğine vurgu yaparken, “Zarf” iddialarına hiç değinmedi.

TOPLANTIYA MUHALİFLER KATILMAYACAK

AKP ve MHP’nin kampanyasını kendi gerekçeleri doğrultusunda yürüteceğini söyleyen MHP lideri, her şeye rağmen bazı kavramların çelişkilere fırsat vermeden ağız birliği içinde kullanılması gerektiğini de sözlerine ekledi. “Biz gidip ‘evet’i anlatmazsak kimse ‘evet’ demez” diyen Bahçeli, kampanyada “Bu ülke için vazgeçilmez bir yeminimiz vardır. Onun için Evet” sloganını kullanacaklarını duyurdu. Devlet Bahçeli, Konya’da referanduma ilişkin toplantı yapacaklarını ancak bu toplantıya “Hayır” oyu veren milletvekillerinin katılmayacağını da söyledi. 

“KİMSEYLE TARTIŞMADI”

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan da “Bizim Genel Başkan’ımız bir kişi ile tartışmadı bu konuyu ne Divan’da ne MYK’da ne de milletvekilleri ile hiçbir yerde tartışılmadı. Bilmediğimiz bir şey var. Ama gördüğümüz bir şey var. Bu çözüm sürecinde nasıl oldubittiye getirildi ve gizli gizli götürüldü” dedi. Okutan şu ifadeleri kullandı: 


“BAŞKA GİZLİ GÖRÜŞMELER OLMUŞ OLABİLİR”

“HDP ile köprüler tam olarak atılmadan 7 Haziran’da tam bir başkanlık sistemi propagandası ile seçime gittiler. Ama bu milletten onay almadı. Şimdi bizimkiler diyor ya bu millete gidecek, evet 7 Haziran’da gitmişti ama onay almamıştı. AKP’nin tüm argümanları o zaman başkanlık sistemi üzerine kurulmuştu. 1 Kasım’da seçime güçlü ve tek başına iktidar sloganı ile gitti ve milletten onay aldı. Şimdi başa dönüldü ve MHP ile koalisyon yapılıyor. Sayın Genel Başkan gündeme getirdiğinde söylemiştik, bu konu millete gidilecek deniyor ancak daha önce gidildi ve onay almadı demiştik. Bu argüman doğru değil. Çünkü millet daha önce bunu onaylamadı. Ondan sonra sarı zarf mı geldi, ne olduğunu bir türlü bilmiyoruz. Ahmet Bey’in bildiklerini bilmiyoruz. Bir sarı zarf gelmiş olabilir. Başka gizli görüşmeler olmuş olabilir. Ama bunu kimseyle paylaşmadı.”

Editör: TE Bilişim