Zelenski, Roma'da ABD yetkilileriyle görüştü: 'Ukrayna gerçek diplomasiye hazır'

Zelenski, Roma'da ABD yetkilileriyle görüştü: 'Ukrayna gerçek diplomasiye hazır'
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Roma'da ABD yetkilileriyle yaptığı görüşmede, İstanbul müzakerelerini, Rusya'ya yaptırımları ve savunma işbirliğini ele alarak, Ukrayna'nın gerçek diplomasiye hazır olduğunu belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, İtalya'nın başkenti Roma'da ABD Başkan Yardımcısı JD Vance ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bir araya geldi. Görüşmede, İstanbul'daki müzakerelerin yanı sıra Rusya'ya yönelik yaptırımların etkinliği masaya yatırıldı. Zelenski, savunma işbirliği ve esir değişimi konularında da görüş alışverişinde bulunduklarını açıkladı.

Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD yetkilileriyle gerçekleştirdiği görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti. Görüşmede, Rusya'nın İstanbul'a düşük yetkili bir heyet göndermesinin müzakereler üzerindeki etkisi ele alındı. Ukrayna'nın gerçek diplomasiye hazır olduğunu yineleyen Zelenski, erken, tam ve koşulsuz bir ateşkes çağrısında bulundu.

Görüşmelerde, Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımların sürdürülmesinin önemi vurgulandı. İkili ticaret, savunma işbirliği ve savaş alanındaki son durum da değerlendirildi. Zelenski, gelecekteki esir değişimleri için de görüşmeler yapıldığını ve adil, sürdürülebilir bir barışa ulaşmak için ortak adımlar atılacağını ifade etti. ABD'nin desteğine teşekkür eden Zelenski, hayat kurtarma yolunda gösterilen liderliğin altını çizdi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.