2018 yılında dünyaya gelen Mustafa 9 aylıkken Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 tanısı konuldu. Bir süre sonra Gökhan G., 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından tutuklanınca anne Didem hasta bebeğiyle baş başa kaldı.

Mustafa Yağız G.'nin tedavi olabilmesi için 33 milyon TL gerekiyordu. Anne Didem Antalya Valiliği'ne müracaat edip, yardım kampanyası başlattı.

26 MİLYON LİRA TOPLANDI

Valilik hesabında 26 milyon TL toplandı. Ancak aile, yasal izin olmadan bir yardım kampanyası daha başlattı. Yardımseverlerin gönderdiği 167 bin dolar, şahsi hesaplara aktarıldı.

GÖNÜLLÜLER DURUMU FARKETTİ

Gönüllülerin durumu fark etmesiyle birlikte toplanan paranın valilik hesabına aktarılması talep edildi ve kampanya durduruldu. Bu sırada Almanya'da yaşayan bir iş insanı, eksik kalan 7 milyon TL'yi vereceğini belirtti. Ancak iş insanı, paranın valilik hesabına aktarılmasını istediği için yardımdan vazgeçti. Ne yazık ki, Mustafa Yağız G. 21 Haziran'da hayatını kaybetti.

Didem G., yasa dışı toplanan paranın evlerinde çıkan bir yangında küle dönüştüğünü iddia etti. Ancak daha sonra katıldığı bir televizyon programında, savcılara yalan ifade verdiğini itiraf etti. Didem G. Devamla paranın aslında kendisi tarafından çekildikten sonra kocasının bir arkadaşına verildiğini, bu paralarla lüks araçlar satın alındığını ve oto galeri ile oto yıkama iş yerlerinin açıldığını anlattı. Olayla ilgili Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin içerisinde anne Didem G. De var. Ve anne tutuklandı.

Editör: Habererk Haber Merkezi