Son zamanlarda pek çok insan doğal ürünlere, doğal besinlere, doğal kürlere başvuruyor. Bunun nedeni hem hastalıklarından kurtulmak hem de sağlıklı yaşamak sürmek.

Peki soğanın özellikleri neler?

Soğanın içerisinde A, B ve C vitaminleri vardır. Kükürt, iyot, kalsiyum, demir, folat, magnezyum, fosfor, potasyum ve antioksidanlar açısından da zengin bir besin ögesidir. Soğanın vücuttaki iltihabı sökme, ödem atarak yağ yakımını kolaylaştırma, kalp ve damar tıkanıklığına iyi geldiği bilinen özellikleri arasındadır.

Peki soğan yüze sürülür mü?

Bunu ilk kez duyan kişiler kokusundan ya yakıcı aromasından sebep uzak dursalar da evet soğan yüze sürülür. Soğanın yüze sürülmesi sonucunda da cilt pürüzleşir ve cilt tonunda açılma söz konusu olur. Soğanın suyu çıkarılarak, bir pamuk yardımıyla cildinizi temizleyebilirsiniz.

Soğanın saymakla bitmeyecek faydaları arasına bir yenisini daha ekleyelim o zaman: saçınıza ve saç diplerinize masaj yaparak sürün, 1 saat kadar bekletin ve mucizeye şahit olun. Saçınızda biriken kirden anında kurtulacaksınız. Bilinen faydalarının arasında saç beyazlamasını da geciktirdiği aşikar.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı