Türkiye'nin, İngiltere'den Type-23 tipi firkateyn satın aldığı iddia edildi. 

İddiayı FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı gerçekleştirdiği Balyoz davasında yargılanan ve 18 yıl ceza aldıktan sonra 2014'ten itibaren yapılan yeniden yargılamada, sahte deliller üstünden kendisine iftira atıldığı anlaşılınca beraat eden emekli Tümamiral Cem Gürdeniz gündeme getirdi.

Gürdeniz, Twitter hesabından 'Barbarossa' isimli kullanıcının paylaşımını alıntılayarak yaptığı paylaşımda, Türk milli gemi inşa yeteneği üstün bir seviyede iken, ?? den 35 yaşında tip 23 firkateyn almak intihardır. Tüm sistemlerinin yabancısı olduğumuz bu gemilerin bakım onarımı kabus olacaktır. Donanma ??den son gemiyi 64 yıl önce aldı. Dilerim haber doğru değildir." ifadelerine yer verdi.

İNGİLTERE TYPE-23 FIRKATEYNLERİNİ EMEKLİYE AYIRMIŞTI

Savunmasanayist.com'da yer alan habere göre, İngiltere, kullanımdaki Type-23 Firkateynlerini emekliye ayırmaya başlamıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 16 Ocak’ta İngiltere’ye bir ziyaret düzenlemiş ve mevkidaşı Ben Wallace ile bir araya gelmişti. İki bakanın görüşmesi sonrası Türkiye’nin, İngiltere’den ikinci el Type-23 Firkateyni satın aldığı iddia ediliyor.

Marin Deal’in haberine göre; Millî Savunma Bakanlığı, İngiliz Kraliyet Donanması’ndan Type-23 firkateynlerinden satın alıyor. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ziyaretinin ardından Türkiye ile İngiltere’nin, İngiliz Kraliyet Donanması tarafından aktif olarak kullanılan ve envanterde halihazırda 12 adet bulunan Type-23 firkateynlerine yönelik tedarik anlaşması yaptığı iddia edildi.

İngiltere daha önce de aynı sınıfta 3 firkateyni, Şili’ye satmıştı.

Editör: Yadigar Hanım