SOL Parti, Dersim’in Hozat ilçesinde gerçekleşen seçimlerde CHP’nin itirazlarına karşı çıktı. Parti tarafından yapılan açıklamada, itirazların sonuçları değiştirmeyeceği belirtilerek, CHP’ye halkın tercihlerine saygı gösterme ve iktidar partisinin taktiklerini bırakma çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, “CHP’yi, SOL Parti’nin Hozat’ta kazandığı zaferi tanımaya, iktidar partisinin yöntemlerini terk etmeye ve halkın seçimine saygı göstermeye davet ediyoruz. CHP’nin Hozat’ta seçim sonuçlarına yönelik süregelen itirazlarını, ilçe ve il seçim kurullarının reddetmesinin ardından şimdi Yüksek Seçim Kurulu’na taşımasıyla ilgili sürecin uzamasına itiraz ediyoruz ve bu itirazların sonuçları değiştirmeyeceği aşikar olduğundan, sürecin daha fazla gecikmeden sonlandırılmasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Hozat’taki seçimlerde SOL Parti’nin adayı Aydın Kaya, 478 oy alarak belediye başkanı olurken, CHP adayı Seyfi Geyik 449, TİP adayı Atilla Bulut 422 ve AK Parti adayı Ali Haydar Tunçel ise 406 oy elde etti.

AKP'den Yavaş'a olumsuz yanıt AKP'den Yavaş'a olumsuz yanıt

Kaynak: Haber Merkezi