Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatma davasıyla ilgili reddi hakim talebini reddetti. Mahkeme, ek delil dosyası için 30 gün ek süre verdi.

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle hazırlanan ikinci iddianameyi 21 Haziran’da oy birliği ile kabul etmiş, iddianamede, 451 HDP'li hakkında siyasi yasak istenmişti.

İddianamenin kabul edilmesinin ardından 9 Temmuz’da savunma için HDP'ye iddianame gönderildi. 70 ek klasör ve flaş bellekler içinde iletilen iddianame kapsamında HDP'ye savunma yapmak üzere 60 gün süre verildi. HDP ise 11 Ağustos’ta Anayasa Mahkemesi’nden 30 gün daha ek süre istedi.

Yüksek Mahkeme, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada sunulan ek deliller ve reddi hakim talebine ilişkin talepleri görüştü.

Mahkemeye ek savunmasını sunan HDP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının gönderdiği ses kayıtlarına ilişkin savunma yapabilmek için ek süre istedi, Anayasa Mahkemesi üyelerinden biri hakkında da reddi hakim talebinde bulundu.

Ek talepleri görüşen Anayasa Mahkemesi, HDP'nin reddi hakim talebini reddetti, ek deliller için de 30 gün süre verdi.

Editör: Yadigar Hanım