Kayseri'nin Sarız ilçesinde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi, saat 13.17'de yaşanan depremin yerin 7.06 kilometre derinliğinde ve 4.7 şiddetinde olduğunu duyurdu.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünün 4.7 olduğunu kaydederken, derinliğinin 4.8 kilometre olduğunu bildirdi.

Deprem Kayseri'nin yanı sıra çevre illerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi.

YERLİKAYA: SAHA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Depremin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kayseri İli Sarız ilçesinde saat 13.17’de 4,7 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

AFAD: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

AFAD, Kayseri'de yaşanan depreme ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kayseri ilimizin Sarız ilçesinde saat 13.17’de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

Editör: Yadigar Hanım