Toplumun belli bir kısmının 6’lı Masa’nın “Cumhurbaşkanı Adayı Kim Olacak?” sorusuna kilitlendiği bu günlerde Nilüfer’de bir caminin imamlığını yapan devlet memurunun sosyal medyadan yaptığı paylaşım, 2023 Cumhurbaşkanı ve Genel Seçimlerinin ne kadar demokratik bir ortamda gerçekleştireceğinin de bir göstergesi oldu.

Bursa'nın Nilfüfer İlçesi'nde Ramazan aylarında iftar programlarının imtiyazlı gözde imamlarından biri olacak Ali Haydar Yıldırım’ın sosyal paylaşımı memur dünyasında gerilime neden oldu. Ali Haydar Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını paylaşarak, "Şimdi Ak Partili görünen, Ak Parti'den nemalanan bir çok arkadaş, yavaştan sıvışmaya, yan çizmeye, muhalif tavırlar takınmaya başlar. Bu hep böyle olmuştur. Partiyi yönetenler hiçbir zaman bu tipleri görmezler ve görmediler. Ancak devran döndüğünde görecekler onları, o zaman da iş işten geçmiş olacak. Siz siz olun, biz biz olalım birbirimize sahip çıkalım. Geç olmadan. Ben her zaman olduğu gibi bugün de haaykırıyorum. Benim liderim Recep Tayyip Erdoğan" yorumunu yaptı.

Memurlar paylaşıma tepki göstererek, “Her vatandaşın siyasi düşüncesi olmalıdır, olacaktır. Ancak; bizler gerçekten bir devlet memuru isek; toplumu gerebilecek olan siyasi paylaşımlardan kaçmalıyız, siyasi hiçbir paylaşımda bulunmamalıyız. Sandık ve vicdanımızda siyasi düşüncemizi muhafaza etmeliyiz.” İfadelerini kullandı.

İmam Ali Haydar Yıldırım’ın siyasi anlamdaki sosyal paylaşımı nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Nilüfer Müftülüğü üzerinden bir soruşturma açıp açmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Daha önceki memurlar tarafından yapılan siyasi paylaşımlarda ise Bursa Valiliği vakit geçirmeden soruşturma başlatmıştı.  

Editör: Yadigar Hanım