İçişleri Bakanı süleyman Soylu, İstanbul Taksim'de İstikla Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin de yaralandığı olayın ardından açıklamalarda bulundu. Soylu, “Biz bize verilen mesajı aldık. ABD Büyükelçiliği'nin taziye mesajını reddediyoruz. Kobani'ye kendi senatolarından para gönderen bir devletin müttefikliği tartışılmalıdır.” dedi.

Saldırıya güçlü şekilde karşılık vereceklerini vurgulayan Bakan Soylu, "Biz bize verilen mesajı aldık, mesajın ne olduğunu da biliyoruz. Amerikan Büyükelçiliği’nin taziye mesajını kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani’yi terör bölgelerini besleyen, oradan Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa, kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz elbette tartışılmalıdır" diye konuştu.

Kadın teröristin başarılı bir operasyonla yakalandığını, olayla ilgili operasyonların da devam ettiğini dile getiren Soylu, şunları söyledi:

"Biz kimsenin düşmanı değiliz, kimsenin topraklarında gözümüz yok. Kimseye kalleşlik yapmıyoruz, kalleşliklere tahammül edecek gücümüzde kalmadı. Operasyonlar devam ediyor. Yakalamasaydık, bugün Yunanistan’a kaçıracaklardı. Nasıl ve ne şekilde koordine edildiğini, nereden hareketlendiğini bildiğimiz bir terör yapısıyla karşı karşıyayız. 

PYD’yi orada kim besliyorsa, PKK’ya kim iç istihbarat sağlıyorsa fail odur. Piyonları çok fazla tartışmanın bir anlamı yoktur. Dünyada çok fazla piyon bulunur. Bu milletin en büyük hasleti piyonların kafasını kırmaktır. Bu aldığımız mesaja çok güçlü hem de çok güçlü bir mesaj vereceğiz.

Olay sonrası yapılan teknik dinlemede çok açık bir şekilde terör örgütünün talimatı teröristin öldürülmesine yönelik… “Ya kattan atın ya kanala atın” talimatı var net bir şekilde. Teröristi öldürüp, tüm network’ü çözmemizi, olayın ardıl sebeplerini çözmemizi engellemeye çalıştıkları bir plan apaçık ortada.

Editör: Yadigar Hanım