Ankara’da polis ekipleri, yüklü miktarda para ile yurt dışına kaçmaya çalışan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ı Esenboğa Havalimanı’nda yakalanıp, gözaltına aldı.

Halk tv haberine göre: Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçları ve benzeri suçlar işleyen suç örgütüne yönelik çalışma başlattı. Çalışmalar sonucunda, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın yüklü miktarda para ile yurt dışına kaçacağı tespit edildi.

Ayhan Bora Kaplan , Ankara Esenboğa Havalimanı’nda düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Suç örgütünün tüm unsurlarını çökertmeye yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi. Ankara’da yer altı dünyasında 'Kaplan' grubu olarak bilinen ve 15 Temmuz gecesi önceki dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte kalaşnikof silahlarla TRT önünde verdikleri pozla gündeme gelen çetenin lideri Ayhan Bora Kaplan gözaltına alındı. Kaplan ile birlikte koruması olan U.P isimli emekli asker ve avukat G.Ü, A.K ve O.S isimli dört kişi daha yakalandı. Hakkındaki şikayet kapsamında işkence ile suçlandığı öğrenilen Kaplan’ın kardeşi Muhammet Kaplan ve B.K isimli kişinin ise firar ettiği öğrenildi. Çok sayıda döviz ele geçirildi.

Kaplan’ın bulunduğu araçta yapılan aramada 50 bin euro, 800 dolar ve 10 bin 300 TL nakit para ile iki adet ruhsatlı tabanca ele geçirildi. Kaplan’ın ofisinde yapılan aramada ise kasa içerisinde bin 150 gram altın, 31 bin 650 euro, 16 bin dolar ve 33 bin 310 TL bulunduğu bildirildi.

Editör: Habererk Com