Süper Lig'in 35.haftasında Trabzonspor, Medical Park Stadyumu'nda oynanan maçta Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı.

Bordo Mavililer, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Trabzonspor, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyon olarak Fenerbahçe'nin en erken şampiyonluk rekorunu egale etti.

Trabzonspor, daha önce tarihindeki 6 şampiyonluğu da Trabzonlu isimlerle yaşadı. Bordo-mavili takım, 1975-76, 1976-77, 1979-80 ve 1983-84 sezonunda Ahmet Suat Özyazıcı, 1978-79 ve 1980-81 sezonunda ise Özkan Sümer döneminde mutlu sona ulaştı.

ABDULLAH AVCI'DAN 15 YIL SONRA BİR İLK

Bordo-mavililer 2020-2021 sezonuna başladığı Newton ile ligde 7 hafta sonunda yollarını ayırdı. Newton'ın yerine ise tek maçlık geçici olarak İhsan Derelioğlu geldi ve ardından göreve teknik direktör Abdullah Avcı'yı getirdi. Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nı Eddie Newton, TFF Süper Kupayı ise Abdullah Avcı ile kazanırken, yıllardır büyük bir özlemle beklenen şampiyonluk kupası da Avcı döneminde kazanılmış oldu.

TRİBÜNLERDE 41.461 TRABZONSPORLU

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında sahasında Fraport TAV Antalyaspor'u konuk eden Trabzonspor'da taraftarlar, Medical Park Stadı'nı tamamen doldurarak takımlarına coşkuyla destek verdi.

Karşılaşmanın satışa çıkarılan biletlerini 5 dakika süre içerisinde bitiren taraftarlar, 41 bin 461 kişilik stadın tamamını doldurdu.

Taraftarlar, takımlarına şampiyonluk için beraberliğin yettiği karşılaşmada, tezahüratlarla bordo-mavililere büyük destek verdi.

TRABZONSPOR GOLLE BAŞLADI

Trabzonspor maça coşkulu bir oyunla ve hemen ilk dakikalarda gelen golle başladı.

3. dakikada arka arkaya paslar sonrası Abdülkadir Ömür'ün ortasında top Boffin'i geçti ve Andreas Cornelius'a boş kaleye dokunmak kaldı. Bordo mavililer, bu golle öne geçti ve tribünlerde büyük bir coşku yaşandı.

GOLDEN SONRA DA BASKI SÜRDÜ

Trabzonspor, golden sonra da baskısını sürdürdü. 6. dakikada Djaniny'nin vuruşunda Boffin gole izin vermedi. Oyunu tamamen Antalyaspor yarı sahasına yıkan Trabzonspor, ön alanda yaptığı agresif pres sonucu kazandığı toplarla atak devamlılığını sağladı.

WRIGHT'IN GOLÜNDE OFSAYT BAYRAĞI HAVADA

Antalyaspor, ilk 15 dakikanın ardından takım boyunu kısaltıp Fernando, Luiz Adriano, Fredy ve Haji Wright'ın pas bağlantılarını kurmasıyla birlikte oyuna denge getirmeye başladı.

Etkili ataklar da yapmaya başlayan Antalyaspor, 30. dakikada Haji Wright ile fileleri de havalandırdı ancak ofsayt nedeniyle bu gol geçersiz sayıldı.

İlk yarının son 15 dakikasında Trabzonspor savunma güvenliğini ön plana alırken, Antalyaspor ise ceza sahası dışından şutlarla şansını denedi.

Bordo mavililer, devreye Cornelius'un golüyle 1-0 önde gitti.

NDAO SKORA EŞİTLİĞİ GETİRDİ

FTA Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin, ikinci yarıya Doğukan Sinik yerine Houssam Ghacha ile başladı.

İkinci 45 dakikaya etkili başlayan taraf Trabzonspor oldu. Abdülkadir Ömür ve Visca ile gol fırsatları yakalayan Trabzonspor farkı artıramadı.

Hızlı gelişen atakta Antalyaspor, eşitliği sağladı.

51. dakikada oyuna yeni giren Ghacha'nın ortasında Alassane Ndao arka direkte dokunarak fileleri havalandırdı.

UĞURCAN ÇAKIR PENALTIDA GOLE İZİN VERMEDİ

Golden sonra Trabzonspor oyun disiplinini korumakta zorlandı. Antalyaspor, üst üste ataklarla üstünlük golüne yaklaştı. 55. dakikada da Siopis'in ceza sahası içinde Ndao'ya yaptığı faul sonrası Antalyaspor penaltı kazandı.

Fredy'nin 56. dakikada kullandığı penaltı vuruşunda Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

UĞURCAN'IN KURTARIŞININ MORALİYLE GOL GELDİ

Uğurcan'ın kurtardığı penaltıyla moral bulan Trabzonspor, bir anda yoğun bir baskı kurdu. Arka arkaya ataklar sonrası bordo mavililer, Dorukhan Toköz'ün golüyle tekrar öne geçti.

Abdülkadir Ömür, maçtaki ikinci asistini yapmayı başardı ve bunu Trabzonspor kariyerinde ilk defa yakaladı.

HAJI WRIGHT EŞİTLİĞİ SAĞLADI

Trabzonspor, 2-1 öne geçtikten sonra temkinli bir oyunu tercih etti ve çok adamla savunmada kaldı. Antalyaspor, tüm hatlarıyla yüklenmeye başladı.

Antalyaspor, 80. dakikada korner sonrası oluşan karambolde Haji Wright'ın golüyle bir kez daha eşitliği sağladı.

Editör: TE Bilişim