19:00 | Çekya - Danimarka

Günün ilk maçında, Çekya ile Danimarka karşı karşıya gelecek.

Bakü Olimpiyat Stadı'nda saat 19:00'da başlayacak müsabaka TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Bu karşılaşmayı kazanan takım, çeyrek finalde Ukrayna - İngiltere maçının galibiyle oynayacak.

İki ekip son olarak 2016 yılında hazırlık maçında karşılaştılar ve müsabaka 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. İki ekip arasında bugüne dek oynanan 25 maçta Danimarka'nın sadece 2 galibiyeti bulunuyor.

Çekya'da Darida, Danimarka'da ise Kjaer, Wass ve Poulsen maça hazır hale geldiler ve görev verilmesi durumunda sahada olacaklar.

Çekya'da Coufal, Hlozek ve Masopust, Danimarka'da ise Damsgaard, Delaney, Jensen ve Wass bu maçta sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecekler.

Muhtemel 11'ler

Çekya:  Vaclik; Coufal, Celustka, Kalas, Kaderabek; Holes, Soucek; Masopust, Barak, Sevcik; Schick

Danimarka:  Schmeichel; Christensen, Kjaer, Vestergaard; Wass, Hojbjerg, Delaney, Maehle; Braithwaite, Dolberg, Damsgaard

Bu istatistiklere dikkat!

Çek Cumhuriyeti ile Danimarka arasında oynanan son altı maçın beş berabere biterken, eşitlikle sonuçlanmayan tek karşılaşmadan Danimarka galip ayrıldı (Mart 2013'te 3-0).

Danimarka, 1966'dan bu yana maç başına en fazla şut (18.8) ve isabetli şut (7.3) çektiği büyük turnuvayı oynuyor.

Euro 2020'de çektiği ilk 44 şutun sadece birini gole çevirebilen Danimarka (%2), daha sonraki 31 şutundan sekiz gol çıkardı (%26).

Çek Cumhuriyeti formasıyla görev yaptığı 30 maçta 15 gol atan Patrik Schick, Euro 2020'de çıktığı dört karşılaşmada dört gol kaydetti. Schick ilk kez boy gösterdiği Avrupa Şampiyonası'nda 5+ gole ulaşan altıncı, Milan Baros'tan (Euro 2004'te 5 gol) sonra ise bunun başaran ikinci Çek oyuncu olmak istiyor.

Euro 2020'de sol ayağıyla en fazla gol atan oyuncu, Çek Cumhuriyeti forveti Patrik Schick. Avrupa Şampiyonası tarihinde tek turnuvada daha fazla sol ayak golü kaydeden tek isim, Euro 2016'da Antoine Griezmann'dı (4).

22:00 | Ukrayna - İngiltere

Çeyrek final aşamasındaki son maçta Ukrayna ile İngiltere karşı karşıya gelecek.

Roma Olimpiyat Stadı'nda saat 22:00'de başlayacak müsabaka TRT 1'den naklen yayınlanacak.

İki takım son olarak 2014 Dünya Kupası elemelerinde karşı karşıya geldi ve iki maç da berabere bitti.

Bu maçın galibi, çeyrek finalde Çekya Danimarka maçının galibiyle karşılaşacak.

Ukrayna'da Besedin ve Zubkov'un sakatlıkları var. İngiltere'de hafif sakatlığı bulunan Saka'nın durumu maç saatinde belli olacak.

Ukrayna'da Dovbyk, Shaparenko, Sydorchuk ve Yarmolenko, İngiltere'de ise Foden, Maguire, Phillips ve Rice bu maçta sarı kart görmeleri hainde cezalı duruma düşecekler.

Muhtemel 11'ler

Ukrayna:  Bushchan; Karavaev, Zabarnyi, Kryvtsov, Matviyenko, Zinchenko; Sydorchuk, Stepanenko, Shaparenko; Yarmolenko, Yaremchuk

İngiltere:  Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Henderson, Phillips; Foden, Mount, Sterling; Kane

Bu istatistiklere dikkat!

Ukrayna ile oynadığı yedi maçın sadece birini kaybeden İngiltere (4G 2B), tek yenilgisini Ekim 2009'daki Dünya Kupası eleme maçında aldı (0-1). İki ülke arasında oynanan son iki karşılaşmada galip gelen taraf çıkmadı (2B).

İngiltere ile Ukrayna'nın büyük turnuvalar tarihinde karşılaştığı tek maç, Euro 2012 gruplarında İngilizlerin Wayne Rooney golüyle 1-0 kazandığı mücadeleydi.

İngiltere ile oynadığı yedi maçta sadece üç gol atabilen Ukrayna, hiçbir karşılaşmada iki golü bir arada göremedi. İki ülke arasında oynanan son dört maç sadece dört gole sahne oldu (2-2).

İngiltere, Avrupa Şampiyonası tarihinde Almanya'nın (2016) ardından bir turnuvada oynadığı ilk dört maçta gol yemeyen ikinci takım oldu. Büyük turnuvalarda bunu ilk beş karşılaşmada başaran tek ülke İtalya (1990 Dünya Kupası).

Ukrayna'nın bugüne kadar büyük turnuvalarda oynadığı tek çeyrek final maçı, 2006 Dünya Kupası'nda 3-0 kaybettiği İtalya karşılaşmasıydı. Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı son üç maçın ikisini kazanan Ukrayna, önceki yedi karşılaşmada tek galibiyet alabilmişti (1G 6M).

Euro 2020'de şu ana kadar rakiplerine İngiltere'den (2.7 xGA) daha az gol beklentisi izni veren tek takım İtalya (2.1 xGA). Oynadığı dört maçta kalesine sadece sekiz isabetli şut gelen İngilizler (ortalama 2), büyük turnuvalar tarihinde en düşük ortalamasını yakalamış durumda (1966 Dünya Kupası ve 1980 Avrupa Şampiyonası'ndan bu yana).

İngiltere'nin Euro 2020'de attığı dört golün üçünü kaydeden Raheem Sterling, tek turnuvada İngilizler adına daha fazla gol sevinci yaşayan Alan Shearer (Euro 1996'da 5) ve Wayne Rooney'yi (Euro 2004'te 4) yakalamak için sahaya çıkıyor.

Euro 2020'de en az 200 pas girişiminde bulunan oyuncular arasında John Stones'tan (%95.1) daha yüksek pas yüzdesine sahip tek isim Aymeric Laporte (%95.3).

Sonuçlar ve fikstür

Çeyrek finallerin 2-3 Temmuz, yarı finallerin ise 6-7 Temmuz tarihlerinde oynanacağı EURO 2020'nin şampiyonu, 11 Temmuz Pazar günü İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda yapılacak finalde belli olacak.

EURO 2020'de çeyrek finalde alınan sonuçlar ve fikstür (TSİ) şöyle:

2 Temmuz Cuma:

1. Çeyrek final: İsviçre 1-1* İspanya (PEN. 1-3) (19.00/Saint Petersburg)

2. Çeyrek final: Belçika 1-2 İtalya (22.00/Münih)

3 Temmuz Cumartesi:

3. Çeyrek final: Çekya - Danimarka (19.00/Bakü)

4. Çeyrek final: Ukrayna - İngiltere (22.00/Roma)

Yarı finaller

6 Temmuz Salı:

1. Yarı final: İtalya - İspanya (22.00/Londra)

7 Temmuz Çarşamba:

2. Yarı final: Ukrayna - İngiltere / Çekya - Danimarka (22.00/Londra)

Final

11 Temmuz Pazar:

1. Yarı finalin galibi - 2. Yarı finalin galibi (22.00/Londra)

Editör: TE Bilişim