İspanya’da düzenlenecek 2018 FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası öncesi hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı’nda Bahar Çağlar, İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. Ay-yıldızlı basketbolcu, hazırlık dönemine başladıklarını dile getirerek, "Genç arkadaşlarımız daha önceden başladı. Sezon biter bitmez iki aylık sürecin onlar için çok iyi geçtiğini düşünüyorum. Hem bizler için hep beraber kampa başladık. O kampın bizim için çok iyi olacağını düşünüyorum. Hem kondisyon hem de takım kimyası anlamında. Sonra hazırlık maçları başlayacak ve en sonunda da Dünya Şampiyonası’na gideceğiz. Grubumuzda en önemli maçlarımızdan biri Avustralya, inşallah onu da kazanıp çok büyük bir avantaj elde etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"AVUSTRALYA MAÇINI KAZANIRSAK AVANTAJ YAKALAMIŞ OLACAĞIZ"

29 yaşındaki basketbolcu, Dünya Kupası’nda bulundukları B grubunda en zorlu rakiplerinin Avustralya olduğunu aktararak, "Bu zaten belli bir şey. Dediğim gibi o maç çok önemli. O maçı kazandıktan sonra istediğimiz avantajı yakalamış olacağız. Geçen seneden bu yana bir jenerasyon değişikliği oluyor. Ama dediğim gibi kimyamız çok güzel bir şekilde ilerliyor. Hep birlikte güzel bir ivme yakalayıp yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"İNŞALLAH MADALYAYI ALIP EVİMİZE DÖNERİZ"

Deneyimli basketbolcu, turnuvada her takımın güçlü olduğunu vurgulayarak, “Dünya Şampiyonası çok güzel bir kulvar. Adım adım gitmemiz gerekiyor. Her maçın zorluğu var ve Dünya Şampiyonası’nda her takım güçlü. İlk başta grubumuzdan çıkmayı hedefliyoruz. Sonra çeyrek final, yarı final ve çaprazdan kimler gelecek... İnşallah madalyayı alıp evimize döneriz” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: iha