Beşiktaş Divan Kurulu'nun, 2021 yılı 3’üncü Olağan Divan Kurulu toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan eski başkan Fikret Orman’ın hitabını bitirdikten sonra salonu terk etmesi Divan Kurulu üyelerinin tepkisini çekti.

Birçok üye, Fikret Orman’ın konuşması sonrası salonu terk etmesi üzerine, ‘‘Yok öyle gitmek, saygısızlık yok’’, ‘‘Sayın başkan konuştu gitti bu yanlış’’ diye tepki gösterdi.

Bir üye, Orman hakkında ‘‘daha önce kendisini eleştirenler ‘pusucular’ dedi, kimmiş bunlar gelsin anlatsın’ diye Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk’e sordu.   

Salondaki homurtuların yükselmesi üzerine Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, ‘‘bana neden bağırıyorsunuz ben velisi miyim?’’ diye serzenişte bulundu. 

Fikret Orman: ‘‘Beni itibarsızlaştırma Beşiktaş’a bir şey kazandırmaz’’

Divan kurulunda tepkilere neden olan Fikret Orman, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

‘‘Bugüne kadar iki defa konuştum. İbra edilmedim yönetim kurulu tarafından, o zaman konuştum. Bir kez de TT oldum hocayla ilgili, o zaman konuştum. İbra etmedi yönetim. Mahkemeye gidilmedi.

İtibarımla oynamanın kimseye kazandıracağı bir şey yok. Biz daireler aldık. Eski başkanlar gelip yönetimin üzerinden ağırlık almaktır. Yönetimin de amacı camiayı toplamaktır.

Yapmış olduğum tenkitler Beşiktaş’a alakalı. Kimseyle kişisel bir mevzum yok. Suni gündemler camiamıza yakışan şey değildir. Başkan, arada muhalefet şunu yapıyor, bunu yapıyor diyor. Benden bahsediliyorsa; ben bunun içine girmem. Ben kimseye küfür organizasyonu yaptırmam.

Kim yapıyor bu algı operasyonlarını sosyal medyada? Bunlar açıklanırsa mutlu olacağım. Toplantılar yapılıyor deniyor, kim yapıyor? Beni itibarsızlaştırmak Beşiktaş’a bir şey kazandırmaz.’’

AHMET NUR ÇEBİ: "HATASI OLAN HERKES HESAP VERECEK, FİKRET BEY MAALESEF DEĞİŞMEMİŞ"

Fikret Orman’ın yarattığı gerginliğin yatışmasının ardından son konuşmayı yapmak için kürsüye çıkan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, son 10 yılın durumunu gözler önüne serecek raporun Mali ve İdari Genel Kurul’a yetişeceğini açıkladı.

Çebi sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Sayın başkan ve arkadaşlarının gelmesini takdir ediyorum. Buraya gelin, bundan sonra burada olalım. Eski yöneticilerimizin hepsine bu kapıyı açık tutalım.

Birlik ve beraberlik lazım, makamlar geçici. Kendisi (Fikret Orman) gibi herkes gidecek, ben de gideceğim. Doğru söylemediği şeylerin tamamına değil ama birkaç tanesine cevap vermek istiyorum.

TL’ye döndüm diyor. Dönen 50 milyon TL ama dönmeyen 34 milyon Euro var. Borcun yarısından fazlası. Kullandığımız kredi çok zor şartlarda alındı. Bir buçuk yıl boyunca bu kredi kullandırılmadı. Ben de ailemin parasını kullandım. Kardeşimin evini dahi ipoteğe verdim. Özür dilerim kardeşim senden.

Öyle durup dururken bir buçuk sene geçmedi. Kulübümüzün şu anda kimseye borcu yok. Yürüyen davalar var. Hiçbir çalışana borcumuz yok. Gelelim ‘sosyal medyada muhalefet kim sosyal medyada ne var?’ Sosyal medyada bir başkan adayı var. Ama buraya gelmiyor. Ben twitter çocuğu değilim sosyal medyadan anlamam.

Arkadaşımız eski yönetimi destekleyip biz suçluyor. Birlik ve beraberliğe davet ediyorum. Mali ve İdari Genel Kurul’da bu rapor açıklanacak. Ben bu raporu görmedim, vicdanımdan dolayı sessiz duracağım. Varsa hatam ben de hesap vereceğim. Ama herkes hesap verecek. Başkan başkandır her şeyden haberi olur. Benim haberim olmayan birçok şey yapılmış.

Benim hiçbir şekilde kimseden korkum yok. Hata yapıyorsak bedelini ödeyeceğiz. Kimsenin bunda tereddüt etmemesi lazım. Genel Kurul kendisini ibra etmemiş. Paralar nerede diye soruldu, ben nasıl ibra edeceğim? Fikret Bey maalesef değişmemiş. Bazı şeyleri farklı konuşması hiç değişmemiş. Mali ve İdari Genel Kurul’a gelin orada konuşalım.’’

MESUT URGANCILAR: "ALLAH BEŞİKTAŞ'I, BEŞİKTAŞ ÜZERİNDEN MADDİ MANEVİ MENFAAT ÇALIŞAN HERKESTEN KORUSUN"

Beşiktaş Genel Sekreteri Mesut Urgancılar, Beşiktaş Yönetim Kurulu'nun daha önceki yönetimin yaptığı harcamalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Mesut Urgancılar'ın açıklaması şöyle oldu:

Beğenirsiniz beğenmezsiniz spor kulüpleri yasaların sağladığı inisiyatifiyle başkanlar yönetir. Son 10 yıla dair bizim yaptırdığımız özel inceleme raporunun örtbas edilen Ernst and Young raporuyla tek farkı bunu kongreye getiren başkan inisiyatifidir.

İlk konuşmacı (Fikret Orman) söyledi ‘ben niye ibra edilmedim?’ 2019 mayısı ile Olağanüstü Seçimli Genel Kurul arasında iki ay var. Bir refinansman kredisi sağlanmışken niye gidildiğinin hesabını hiç kimse hiçbir mahkemeye götüremez.

Söz konusu 10 yıllık özel inceleme raporunun tamamlanmasını bekledik. Bunların zamanı gelecektir hiç kimsenin şüphesi kalmasın. 11 daire alınmış.

Beşiktaş borç harç içerisindeyken sporcunun, menajerin avukatın, marketin, elektriğin parasını ödenmezken marketin parası ödenmezken o dairelerin parası ödenmiş.

Nasıl daireler alınmış biliyor musunuz? Beşiktaş’tan önce o dairelerin üzerinde 660 tane ipotek var. O daireler kimin elinde kimin cebinde. Çok merak edenlerin için söyleyeyim. 2021 tarihli dosya mahkemede.

Burada Beşiktaş’ın menajere, sporcuya, avukata borcu yoktur, dendi. Biz de kaç menajere borcumuz olduğunu her seferinde söyledik. Siyahla beyaz arasında gri var. Biz hep gri olmayı tercihe diyoruz. Değerli Genel Kurul üyeleri ya beyaz olacaksınız ya siyah. Allah Beşiktaş’ı, Beşiktaş üzerinden maddi manevi menfaat çalışan herkesten korusun.’’

Fikret Orman'ın hitabının ardından Divan'ı terk ettiği ve büyük tepki çeken anlara ait görüntüler:

Editör: TE Bilişim