Futbol yorumcuları Göztepe ile Beşiktaş arasında oynanan Süper Lig maçında kural hatası yapıldığını söyledi. Ermen Toroğlu aksi yönde bir bildirim yayınlayarak bunun bir kural değil hakem hatası olduğunu söyleyince ortalık karıştı.

beIN SPORTS kanalı yorumcularından Mehmet Demirkol, Süper Lig'de Göztepe ile Beşiktaş arasında oynanan mücadelede kural hatası olduğunu belirtti. Bu yönde henüz siyah beyazlı takımdan net bir başvuru gelmemesine karşın Demirkol, bu maçın tekrar edilmesi gerekliliğinin altını çizmeden geçemedi.

Demirkol, Burak'ın serzenişine değinerek hakemin daha kuralları bile bilmediğini pozisyon içerisindeki Douglas'ın topa müdahale ettiği yerden aslında siyah beyazlıların oyuna başlaması gerektiğini hatırlattı. Hakem Hüseyin Göçek'in büyük bir hata yaparak topu Göztepeli oyunculara vermesi sonucunda yaşanan olayın kural hatası olduğunu söyleyen Demirkol, eğer ki pozisyonda net bir şekilde yapılan yanlış sonuca etki ediyorsa o maçın tekrarlanması gerektiğinin de altını çizdi.

Tekrarı Gerekiyor

Hakem olarak oyundan yanlışlıkla atılan iki adam olsa bu maçın skorunu doğrudan etkilemeyeceğini belirten Demirkol, bundan daha bariz bir şekilde feci bir hata olmayacağını ifade etti. 

Yeni kurallar gereğince oyunun durduğu zamanda pozisyon aslında topun olduğu son yerden değil topun sahibi olan son takımın bulunduğu yerden başlaması ve bunun yanında da topla son oynayan takımın vuruşu ile başlaması gerekiyor.

Beşiktaş Kulübü'nün son yapacağı toplantı sonrasında kural hatası için TFF'ye başvuru yapıp yapmaması ise şimdiden merakla beklenmekte.

Editör: TE Bilişim