İstanbul Avrupa Para Gençlik Oyunlarına Ev Sahipliği Yapacak
İstanbul, Avrupa Para Gençlik Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, organizasyon öncesi bir basın toplantısı düzenlendi. Beşiktaş'taki Feriye'de gerçekleşen toplantıya, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Dr. Av. Murat Aksu, Avrupa Paralimpik Komitesi Başkanı Raymon Blondel, paralimpik milli sporculardan Turgut Aslan Yaraman ve Meryem Nur Tunuğ ile katılımcı ülkelerin federasyon başkanları ve genel sekreterleri katıldı.
Toplantıda, Avrupa'nın dört bir yanından genç para atletlerini İstanbul'da buluşturacak organizasyonun detayları paylaşıldı. Oyunların sporun birleştirici gücü ve erişilebilirliğe olan katkısına vurgu yapıldı. Dr. Av. Murat Aksu, Türkiye'nin ilk kez paralimpik bir organizasyona ev sahipliği yapmasının gururunu dile getirdi; 33 ülkeden sporcunun katılacağı oyunların, 9 farklı branşta düzenleneceğini ve okçuluğun da ilk kez yer alacağını belirtti. 2025 Gençlik Oyunları'nın, 2036 hedeflerine ulaşmak için önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Avrupa Paralimpik Komitesi Başkanı Raymon Blondel ise İstanbul'un ev sahipliğinin heyecan verici olduğunu ifade etti. Genç atletler için çok dallı bir spor etkinliği düzenleme stratejisinin altını çizdi. Blondel, etkinliğin sadece bir spor organizasyonu değil, aynı zamanda bir eğitim ve ilham kaynağı olduğunu belirtti. İstanbul'daki organizasyonun gelecekte de sürdürülebilir olmasını umduğunu ve 2032 hedeflerine ulaşılmasını beklediğini dile getirdi. Paralimpik milli sporcular Turgut Aslan Yaraman ve Meryem Nur Tunuğ da İstanbul'da böyle bir organizasyonda yer almaktan duydukları gururu ifade ettiler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.