Süper Lig'de haftanın maçında Trabzonspor evinde konuk ettiği Fenerbahçe'yi 2-1 devirerek zirveye iyice yapıştı. Maç sonunda kısa süreli bir tartışma yaşanırken Gustavo kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Süper Lig'de 20. haftanın en önemli maçında sarı lacivertliler deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 kaybederek zirve yarışında büyük bir yara aldı. Hüseyin Çimşir ve Ersun Yanal'ı karşı karşıya getiren derbi mücadelesine Fenerbahçe müthiş bir başlangıç yaptı. Max Kruse'nin erken golüne bordo mavililerde cevabı 15. dakikada Sörloth verdi.

Karadeniz'de Fırtına

Trabzonspor'da Filip Novak, 32. dakikada kaydettiği golle bordo mavilileri zafere taşıyan isim oldu. Sarı lacivertlilerde Gustavo uzatmalarda gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Bu galibiyetin ardından Trabzonspor puanını 38 yaparken Fenerbahçe ise 37 puanda kaldı. Gelecek hafta bordo mavililer deplasmanda Gençlerbirliği'ne konuk olurken sarı lacivertliler ise sahasında Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek.

Trabzonspor

Derbide hakem Ali Palabıyık'ın düdüğü sonrasında ortalık bir anda karıştı. İki takım futbolcuları bir anda birbirlerine girerken onları ayırmak yine takım arkadaşlarına kaldı. Teknik heyetteki görevli kişiler ve diğer futbolcular olayların büyümesini engelledi. Maçın hakeminden kırmızı kart gören Gustavo'nun ise cezasını kupadaki Kırklarelispor maçında çekeceği ifade edildi.

Editör: TE Bilişim