Eline liderlik fırsatı geçen Fenerbahçe, İstikbal Mobilya Kayserispor'a deplasmanda 1-0 mağlup oldu ve yara aldı. Kanarya 17 puanda kalırken Bülent Uygun yönetiminde ilk maçına çıkan ev sahibi ise bu sezon ilk kez kazandı ve 7 puana yükseldi.

Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe, İstikbal Mobilya Kayserispor'a konuk oldu. Üç puan alması halinde liderlik koltuğuna oturacak olan Kanarya, 1-0'lık skorla mağlup oldu ve 17 puanda kaldı ve haftayı liderin iki puan gerisinde 4. sırada tamamladı.

Bülent Uygun yönetiminde ilk maçına çıkan ev sahibi Kayserispor ise kritik galibiyetle ligde ilk kez kazandı. Son sırada yer alan sarı-kırmızılılar 7 puana yükseldi. Ev sahibine üç puanı getiren gol 58'de Umut Bulut'tan geldi.

Son anları nefes kesen ve baştan sona çetin bir mücadeleye sahne olan maçta Fenerbahçe, pek çok net fırsattan yararlanamadı.

Ligin 11. haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı konuk edecek. Kayserispor ise alt sıraları yakından ilgilendiren kritik maçta Gençlerbirliği'ne konuk olacak.

Dk. 8: DOKUNAMADI! Moses sağ kanattan tehlikeli bir top yolladı fakat Muriqi kale sahasında dokunamadı.

Dk. 24: DİREKTEN DÖNDÜ! Emre'nin kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken topa Moses çok sert vurdu ancak top direkten oyun alanına döndü.

Dk. 28: SON ANDA SAVUNMA! Organize gelişen Fenerbahçe hücumunda ceza sahasında topla buluşan Isla kale sahasına çevirdi fakat oyuna az önce giren Levent'ten çok kritik bir müdahale geldi.

Dk. 39: İNANILMAZ KARAMBOL! Ceza sahasına gelen ortada Vedat Muriqi'in vuruşunda top önce kaleciye ardından direğe çarptı. Serdar, önünde kalan topa sert bir vuruş yaparken bu kez savunma çizgiden çıkarttı. Son olarak Rodrigues'in vuruşunda top yandan dışarı gitti.

Dk. 45: DIŞARI ATTI! Muriqi'in indirdiği topla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Rodrigues yakın mesafeden uygun durumda vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

Dk. 52: VURAMADI! Bilal'in sol taraftan yaptığı ortada Umut Bulut arka tarafta yükseldi fakat vuramadı.

Dk. 58: GOL! Mensah'ın şık ara pasında topla buluşan Umut Bulut kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı. Top kaleci Altay'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu ve ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.

Dk. 71: YİNE DİREK! Kullanılan köşe vuruşunda seken top Gustavo'nun önünde kaldı. Brezilyalı yıldızın vuruşunda top direkten oyun alanına geri döndü.

Dk. 72: LUNG İZİN VERMİYOR! Sağ kanattan gelen ortada top herkesi geçip arka direkteki Zanka'nın önünde kaldı. Danimarkalı savunmacının vuruşunda kaleci Lung izin vermedi. Pozisyonun devamında Hasan Ali uzak mesafeden kaleyi yokladı ancak kaleci Lung bir kez daha gole engel oldu.

Dk. 80: Rodrigues'den topu kurtaran Lopes sağ taraftan ortasını yaptı. Gustavo'nun müdahalesi sonrası meşin yuvarlak kaleci Altay'da kaldı.

Maçta başka gol olmayınca Kayserispor üç puana uzanan taraf oldu.

Editör: TE Bilişim