Kepez'de bodrum katında antrenman yapan Mehmet Savga, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor
Antalya'nın Kepez ilçesinde bir okulun bodrum katında, sığınak olarak kullanılan salonda halter antrenmanları yapan 23 yaşındaki Mehmet Savga, azmiyle Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. Küçük yaşta televizyonda izlediği Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu gibi efsane haltercilerden ilham alan Savga, şimdi Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyor.
12 yaşında başladığı halter sporunda önemli başarılara imza atan Savga, ilk yarışmasına 14 yaşında katıldı. 2019 yılında Türkiye üçüncülüğüyle ilk madalyasını kazanan Savga, daha sonra Türkiye şampiyonluğu ve ikincilik dereceleri elde etti. Beden eğitimi öğretmenliği bölümü son sınıf öğrencisi olan Savga, şu anda farklı bir okulda antrenmanlarını sürdürüyor ancak salonun fiziksel şartlarının yetersiz olduğunu belirtiyor. Havasızlık ve malzeme eksikliği gibi sorunlara rağmen, bu salondan Türkiye şampiyonu ve Avrupa dereceleri almış sporcular çıktığını, imkansızlıkların onları motive ettiğini söylüyor.
2023 yılında 23 Yaş Altı kategorisinde Türkiye şampiyonu, 2024 başında ise büyüklerde Türkiye ikincisi olan Savga, milli takım kampına davet edildi. Avrupa şampiyonluğunu hedefleyen Savga, yeni başlayan çocuklara da örnek olmak istiyor ancak mevcut şartların onların motivasyonunu azalttığını düşünüyor. Ülkemizi uluslararası alanda temsil edip bayrağımızı göklere çektirmeyi en büyük hayali olarak belirtiyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.