Süper Lig’in 7. Haftasında Beşiktaş kendi evinde Yeni Malatyaspor ile karşılaştı.

Karşılaşmada ilk ciddi atak 16. dakikada Beşiktaş'tan geldi. Aboubakar'ın pasıyla topla buluşan Larin'in şutu az farkla yandan dışarı çıktı. 

Rakip ceza sahası çevresine takım halinde yerleşen Beşiktaş kanatlardan etkili olmaya çalışsa da Yeni Malatyaspor savunması son pasları uzaklaştırmayı başardı ve rakibinin topu kaleye göndermesini önledi. 

23. dakikada Dorukhan'ın yaptığı ortada topla buluşan Aboubakar'ın şutunu son anda Zeki dışarı çeldi ve dışarı attı. 

25. dakikada kullanılan köşe vuruşunu Yeni Malatyaspor savunması uzaklaştırdı. Ardından ceza sahasının solunda topla buluşan Aboubakar'ın vuruşu kalecide kaldı.

Beşiktaş, 28. dakikada bir kez daha gole çok yaklaştı.  Aboubakar'ın pasıyla ceza sahasının sağında topla buluşan Ghezzal'ın yandan az farkla dışarı çıktı. 

Son bölümde tempo düşerken ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. 

İKİNCİ YARI

Beşiktaş 48. dakikada net bir pozisyon yakaladı. Oğuzhan'ın ceza sahası dışından şutunu kaleci Abdulsamed çeldi. Pozisyonun devamında ise ceza sahası içinde topla buluşan Ghezzal'ın kafa vuruşu yandan dışarı çıktı. 

Dakikalar 54'ü gösterdiğinde Beşiktaş aradığı golü buldu. Ghezzal'ın ceza sahasının solundan yaptığı ortasına altıpastan kafayı vuran Larin'in şutu ağları buldu.

Malatyaspor 57. dakikada gole çok yaklaştı. Cueva'nın kullandığı serbest vuruşu kaleci Ersin parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

Beşiktaş 67. dakikada Beşiktaş'ta Rosier'in sağ kanattan yaptığı ortasına Aboubakar kafayı vurdu, şutunu kaleci Abdulsamed iki hamlede kontrol etti.

69. dakikada Ghezzal'ın kullandığı serbest vuruşa Larin kafayı vurdu, şutu yandan dışarı gitti.

Beşiktaş, 73. dakikada net bir fırsatı değerlendiremedi. Ghezzal'ın vuruşunda bir anda ceza sahasında topu önünde bulan Aboubakar bomboş durumda topu üstten auta attı.

Maçın son bölümü düşük tempoda gidiyor. 

92. dakikada Beşiktaş'ta Güven'in ceza sahası dışından çektiği şut üstten dışarı gitti.

Karşılaşma, Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim