Brezilyalı yıldız isimlerden Ronaldinho, 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Paraguay'da sahte pasaportla yakalanan Ronaldinho daha sonrasında hakim karşısına çıkarak hakkında beraat kararı istemişti. Ronaldinho ve ağabeyinin yurt dışına çıkabilecekleri gerekçesi doğrultusunda mahkeme 6 ay hapis cezası vermesi dünya spor basınında yer aldı.

Paraguay'da sahte pasaport ile yakalanan Ronaldinho'nun 6 ay hapis cezası aldığı ifade edildi. Tutuklanmasının hemen sonrasında avukatları aracılığıyla tutuksuz yargılanmak isteyen Ronaldinho ve ağabeyi Roberto'nun bu talepleri mahkeme tarafından reddedildi.

Ülkeye sahte pasaport ile giriş yaptıktan hemen sonra Paraguay polisinin bir ihbar üzerine kaldığı otele gelen Ronaldinho'nun bu süreç içerisinde polis nezaretinde kaldığı ve kelepçelenmesinin akabinde de hakim karşısında mahkemeye çıktığı kaydedildi.

6 Ay Hapis Cezası

Ronaldinho ve ağabeyinin karıştıkları farklı bir suçları olma ihtimalleri üzerinde de durulurken Paraguay'da hapishaneye gönderildiklerini ancak bu diğer suçun ne olduğu konusunda henüz bir bilgi gelmemesi de gözlerden kaçmadı. Ronaldinho ve ağabeyinin avukatı Sergio Queiroz tarafından yapılan son açıklamada sahte pasaport kullandıklarını bilmediklerini ve bu süreç içerisinde de güvenlik güçleriyle tam uyumlu şekilde çalışmaları nedeni ile beraat istediklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim