Yarı maratonun 21 kilometrelik güzergahında yarışmacılar sahilden Kumkapı, Sirkeci, Eminönü, Unkapanı, Fener ve Balat'ı geçerek, Haliç Köprüsü altında bulunan ışıklardan dönüş yapıp aynı istikameti seyredecek. Yarı maraton, sahil yolundan geri koşuyla, yarışın başladığı yer olan Yenikapı Miting Alanı'nda son bulacak.

Organizasyonda ilk kez düzenlenecek 10,5 kilometrelik çeyrek maraton ise yarı maraton ile aynı güzergahı kullanacak. Yenikapı Miting Alanı'ndan başlayacak koşuda yarışmacılar, Sirkeci ışıklar güzergahından 200 metre önce yol üzerinde dönüş yaparak yine başlangıç alanındaki bitiş çizgisine ulaşacak.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda bu yıl ilk kez koşulacak bayrak yarışında ise aynı güzergah kullanılarak her 5 kilometrede bir bayrak değişimi yapılacak.

Geçen yıl 3 bin 800 kişinin koştuğu Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, bu yıl yaklaşık 8 bin kişinin katılımıyla rekor kırdı. 

9 ÜLKEDEN 33 ELİT ATLET KOŞUYOR

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda 9 ülkeden 33 elit atlet koşuyor. 

Yarı maratona, ABD, Bahreyn, Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna'dan 33 elit atlet katılacak. Erkeklerde Kenyalı Wilson Kiprop ve Etiyopyalı Deriba Merga ile kadınlarda son dünya yarı maraton şampiyonu Kenyalı Gladys Cherono gibi atletler İstanbul'da yarışıyor. 

ÖDÜLLER

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda erkek ve kadınlarda birinciler 10'ar bin dolar ödül kazanacak. Yarı maratonda ayrıca erkek ve kadınlarda ikinciler beşer, üçüncüler üçer, dördüncüler ikişer ve beşinciler biner dolar ödül alacak.

Türkler tasnifinde erkekler ve kadınlarda birincilere dörder bin, ikincilere ikişer bin ve üçüncülere de biner dolar para ödülü dağıtılacak.

Editör: TE Bilişim