Cumhuriyet’in derlediği habere göre, 4 adım şöyle sıralandı:

Haber ve sosyal medya tüketiminizi sınırlandırın

Gündeme çok fazla odaklanıp kendinizi bir kabuğa hapsettiğiniz süreçlerden sonra daha fazla olumsuz etkiyle karşılaşmamak için haber ve içerik tüketiminizi azaltmak, kendinizi toparlamanıza ve ruh halinizi iyileştirmenize yardımcı olabilir.

Ayrıca günlük haber tüketiminizi olumlu içeriklere yönlendirmek, sürece olumlu bir katkı sağlar.

Sağlıklı aktiviteler yapın

Stresli zamanlarda gerçek bir fark yaratabilecek temel kişisel bakım eylemleri şunlardır: ders çalışırken düzenli aralıklarla mola vermek, aileniz ve arkadaşlarınızla daha sık iletişim kurmak, taahhütlerinizi azaltmak. Özellikle size enerji veren ve zevk aldığınız aktivitelere daha fazla zaman ayırmak, rutininizi değiştirmenizde yardımcı olacaktır.

Duygularınızı arka plana atmayın, kabul edin sindirin

Her bireyin olaylara verdiği tepkiler kişiden kişiye değişebilir. Kimi insanlar yoğun duygusal tepkiler yaşarken bazıları ise neredeyse hiçbir şey hissetmeyebilir. Kendinizi hissettiğiniz duyguları deneyimlemek için izin vermek önemlidir ve hem kendi kişisel deneyimlerinizi hem de başkalarının deneyimlerini yargılamaktan kaçınmak gerekmektedir.

Kaygınızı içinize atmayın eyleme dönüştürün

Stres her zaman olumsuz değildir. Küçük dozlardaki akut stres, bizi gerekli eylemi yapmaya teşvik etmede yardımcı olabilir. İşte bu yüzden, kaygınızı düşünerek atlatamazsınız; eyleme geçmeniz gerekir.

Editör: Habererk Haber Merkezi