Gümüşhane'de deprem! Gümüşhane'de deprem!

Türkiye'de yaşayan Suriyelilerle ilgili tartışmalar devam ederken, sosyal medyada dikkat çeken bir röportaj gündeme geldi.

Röportajda, Suriye'de müebbet hapis cezasına çarptırıldıktan sonra kaçarak Türkiye'ye sığınan bir Suriyeli'nin hikayesi paylaşıldı. Bu kişi, Suriye'deki savaşta iki kardeşini kaybettiğini ve 22 yıl hapis cezası aldıktan sonra 1,5 yıl hapis yattıktan sonra kaçtığını belirtti. Türkiye'ye ulaşan bu kişi, eğer geri dönerse hayatının tehlikede olacağını ifade etti.

Bu durum, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar ve vatandaşlık almış Suriyelilerle ilgili geniş bir tartışmayı beraberinde getirdi.

İktidar, Suriyelilerin Türkiye'de kalmasını desteklerken, muhalefet ise Suriyelilerin ülkelerine geri dönmesi gerektiğini savunuyor. Sosyal medyada paylaşılan videoya gelen tepkiler, ülkenin suçlular ve teröristler tarafından işgal edildiği yönünde endişeleri artırıyor ve bu konuda kamuoyunun hassasiyetini gözler önüne seriyor.

Şahsın vatandaşlık durumu ise netlik kazanmamışken, bu tür vakaların Türkiye'deki sosyal ve siyasal gündemi nasıl etkilediği tartışılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi