Türkiye'ye sığınmacı olarak gelenlerin çeteleşmeleri ve çıkardıkları olaylara tepkiler giderek büyüor. Son olarak Trabzon'da belinde silahla eğlence yapan Suriyelinin sosyal medyaya yansıyan görüntüleri büyük tepki topladı.

Türk ve Türkiye düşmanı ve Arap ırkçısı 515 Haşimi çetesinin Konya'da ÖSO bayraklarıyla gövde gösterisi yapmasının ardından, 505 Şabani çetesinin sosyal medyadada paylaşılan eğlence görüntüleri gündem oldu. 

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI YAPIYORLAR

'Hudutnamustur' adlı kullanıcı tarafından sosyal medya paylaşılan görüntülerde 505 Şabani çetesinin Trabzon’da düzenlediği eğlencenin görüntüleri yer alıyor. Nargile içen bir grubun bulunduğu ortamda müzik eşliğinde oynayan çetenin bir üyesinin belindeki silah ise dikkat çekiyor.

"Kaçakçılar kralı" lakabıyla anılan 505 Şabani çetesi, göçmen kaçakçılığı yapmakla biliniyor. Trabzon’da Arap ve Suriyeli sığınmacı sayısının ise giderek arttığına dikkat çekildi.

505 ŞABANİ ÇETESİ

ÖSO kontrolündeki Suriye'nin kuzeyinde Tel Abyad şehrinde yaşayan 505 Ebu Şabani aşireti, TikTok'ta yaptığı ÖSO bayrakları ve lüks hayatlarına ilişkin videolarıyla dikkat çekiyor.

Koyu bir ÖSO destekçisi olan aşiretin üyeleri, çakarlı ve lüks arabaları ile Türkiye'de de zaman zaman gövde gösterisi yapıyor. 

515 HAŞİMİ ÇETESİ

Arap aşiretlerinin kendilerine özgü rakamları bulunuyor. 515 sayısı, Osmanlı'ya isyan eden Haşimileri sembolize ediyor ve Arap milliyetçiliğinin alameti olduğu bildiriliyor.

‘515’ sembolünün Arap milliyetçiliğini en sıkı şekilde savunan Al Naim, Kariyş, Seliym, Heziyl ve Kenani aşiretlerini de temsil ettiği öne sürülüyor.

Editör: Yadigar Hanım